Pripadnik “Zemunskog klana”; Ubojica policajca iz Srbije uhvaćen u Zadru s kokainom, strojnicom i pištoljem

Muškarac, kod kojeg je jučer u apartmanu u Privlaci pronađeno 231,8 grama droge kokain upakirane u pet PVC vrećica, 2.200,00 kuna i 6.195,00 eura koji potječu od prodaje droge, je 53-godišnji  Josip Golomejić, ubojica policajac iz Srbije.

Naime, Golomejić  zvani Šiptar je 1998. godine odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 17 godina zbog ubojstva policajca, a na slobodi je tri godine. Uz srbijansko ima i hrvatsko državljanstvo, a pripadnik je “Zemunskog klana”.

53-godišnjak je u ponedjeljak u 09,40 sati zatečen u Zadru kako upravlja svojim Audijem A8 zadarskih registarskih oznaka. Pregledom je kod istog pronađen veći novčani iznos u eurima i kunama, što je pobudilo sumnju da potječu od kriminalnih aktivnosti, nakon čega je i uhićen, a novac je oduzet. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga Audija i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog (raspizanog) vakuumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama ili popularno u narko svijetu zvanih komada. Pretragom je pronađena strojnica izraelske proizvodnje s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom. Policija je kod njega pronašla i više komunikacijskih uređaja medu kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakve koriste osobe iz vrha kriminalnog svijeta, rekao je jutros na konferenciji za novinare, šef krim policije Bore Mršić.

Golomejić je povezan s kriminalnim miljeima na zadarskom području, a pronađena droga vrijedna je preko 250 tisuća kuna.

53-godišnjak je jučer priveden pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetniku u Zadru protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...