UFC je nepravedan, Miočić im je kao neželjeno dijete

Stipe Miočić previše je miran, kulturan i predobar čovjek za UFC. Činjenice su to koje su mu čelnici te organizacije iznosili u prijašnjim fazama njegove karijere, a spominju mu ih i danas.

Još u vrijeme dokazivanja, borac hrvatskih korijena morao je čekati priliku za borbu za svjetski naslov puno dulje nego drugi, a kad je unatoč tome osvojio pojas, izgledalo je kao da su ga željeli što prije detronizirati, kao da je njihovo neželjeno dijete, piše večernji.hr.

To su vidjeli svi koji prate taj sport. Stručnjaci, navijači i kolege borci zamjerali su Dani Whiteu ponašanje prema prvaku.

Bez uzvrata s Cormierom

No, Whitea to nije zanimalo, njemu je u glavi samo novac i zbog toga će više gurati borce poput Conora McGregora, koji, ispostavilo se, i nije tako vrhunski borac kao što se mislilo, ali svojim provokacijama i neprimjerenim i drskim ponašanjem koje prelazi svaku granicu dobrog ukusa prodaju PPV-ove.Jasno je svima da ponekad treba biti i toga jer je UFC takav sport, no pokazivati nepoštovanje prema takvom sportašu kao što je Stipe Miočić također prelazi granice dobrog ukusa, baš kao i Irčeve sulude izjave. Stipe Miočić je s tri obrane naslova prvaka postao najbolji u povijesti teške kategorije UFC-a, no ni to mu nije pomoglo da poboljša status.

Čim ga je Cormier uspio skinuti s trona, Dana White bacio je Miočića u zapećak. Iako je u povijesti te organizacije bivšim prvacima vrlo brzo davana prilika za uzvrat, u Miočićevu slučaju to nije tako. Bez obzira na to što je on sam tražio novu borbu, UFC se na to nije obazirao, a Cormier je naslov prvi put branio boreći se protiv Derricka Lewisa, koji je i sam izjavio da nije spreman za takvu borbu i da bi bilo poštenije da ju je dobio Stipe Miočić. DC je u toj borbi pobijedio bez teškoća, a tek je potom slijedilo najgore za borca naših korijena. Cormier je najavio da će mu sljedeća borba biti protiv Brocka Lesnara, u ožujku 2019. godine, te da će mu to biti posljednja borba u karijeri.

Za manje upućene, Lesnar je bivši UFC-ov prvak koji je posljednju pobjedu u toj organizaciji izborio još davne 2010. godine. Godinama je čak bio i u mirovini, a kad se vratio pao je na dopinškom testu te je zbog toga još pod suspenzijom. U međuvremenu je postao kečer i zaista je daleko od prave forme. No, s obzirom na to da je on Whiteov miljenik i da u njemu vide priliku za zaradu, čelnici UFC-a Lesnara će suprotstaviti Cormieru. Vrhunski borac poput Miočića, dakle, još je jednom gurnut u stranu. Ne samo da mu ne daju priliku da vrati naslov prvaka, već mu nikad neće biti omogućen uzvrat s Cormierom jer je on najavio odlazak u mirovinu. Sve to gole su činjenice koje razotkrivaju u što se UFC pretvorio te koliko se udaljio od prave sportske priče.

Nažalost, sportski aspekt očito toj organizaciji više ne predstavlja ništa. Svojim postupcima poslali su Miočiću, ali i drugim borcima, poruku da njihov spartanski način života, sav trud i znoj ne znače ama baš ništa ako s tim u kombinaciji ne dolaze i kontroverze, problemi pa čak i doping.

Narušena slika organizacije

Možete biti vrhunski šampion, čak i najbolji u povijesti, ali to vam neće pomoći ne radite li gluposti.To što se radi Miočiću zaista je ogledni primjer UFC-ove politike posljednjih godina koja kod svih objektivnih narušava sliku te organizacije. Ova disciplina i inače izaziva dosta polemika u javnosti zbog svoje brutalnosti jer je mnogi ne žele svrstati pod sport, a ovakvim spletkama vodeći ljudi UFC-a samo tjeraju vodu na mlin zagovornicima takve teorije, piše večernji.hr.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...