UFC uzeo titulu borcu koji je nokautirao našeg Stipu Miočića

Jon Jones i Alexander Gustafsson borit će se na UFC 232 u Las Vegasu 29. prosinca ove godine i pobjednik te borbe bit će novi prvak u poluteškoj kategoriji do 93 kilograma, u kojoj je pojas dosad držao Daniel Cormier.

Pričalo se o tome i ranije, ali čini se da je sad i službeno, prvaku teške kategorije Danielu Cormieru UFC je uzeo naslov, piše Fightsite.

Na službenim stranicama UFC-a u kategoriji prvaci, Daniel Cormier više nije naveden kao prvak poluteške kategorije. Na tom je mjestu prazna slika ispod koje piše kako se prvak tek treba odrediti. To će biti Jones ili Gustafsson.

‘To je s*anje!’

Cormier je posljednjih dana ponavljao kako se ne želi odreći poluteške kategorije te da nije zaboravio na nju, ali dogovarao je samo borbe u teškoj kategoriji, sljedeću ima protiv Derricka Lewisa, a onda i protiv Brocka Lesnara.

– To je s*anje! Nisam mislio da će me čekati koliko ja želim, ali dobro, razumijem ih. Razgovarao sam s UFC-om i obećali su mi borbu protiv pobjednika meča Jones – Gustafsson. Prije toga moram završiti posao s Brockom Lesnarom – rekao je Cormier, koji je naslov u teškoj kategoriji osvojio nakon što je iznenadio našeg Stipu Miočića.

Gdje je Stipe u toj priči?

Kad je ovoga ljeta nokautirao Stipu Miočića, koji je prije toga oborio UFC-ov rekord s tri uzastopne obrane naslova u teškoj kategoriji, Cormier je osvojio i drugi pojas te postao aktualni prvak u dvije kategorije.

Držao je naslov u poluteškoj 1316 dana, najviše od svih aktualnih prvaka. Sad ga je spomenuo da mu je UFC obećao meč s pobjednikom borbe između Jonesa i Gustafssona, sve je izglednije kako Stipe Miočić neće dobiti šansu za revanš.

Zašto je UFC uzeo naslov Cormieru u poluteškoj?

Nakon što se za meč protiv Miočića prebacio u tešku kategoriju, Cormier je zapostavio polutešku u kojoj je bio prvak i UFC mu je uzeo naslov zbog neaktivnosti.

– Nikad nisam imao problema s UFC-om, uvijek su bili dobri prema meni i znam da će me meč protiv Lesnara čekati – rekao je Cormier, koji je u karijeri gubio samo od Jona Jonesa, prvi put čisto 2015. godine, drugi put 2017. godine, ali pokazalo se da je u toj borbi Jones bio dopingiran pa se to nije računalo kao poraz.

Sad bi, ako Jones dobije Gustafssona i UFC održi riječ, Cormier mogao dobiti šansu za revanš protiv Jonesa, a onda vjerojatno i završiti karijeru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...