Usred bijela dana vozio s 2,5 promila alkohola u krvi i izazvao prometnu nesreću

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 755 vozila i vozača, a poduzeli su 215 represivnih mjera. Alkotestirano je 231 vozač od kojih je njih 22 bilo pod utjecajem alkohola, 35 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 6 su vozila bez vozačke dozvole, 5 bez tehničkog pregleda i registracije, 4 vozača nije poštivalo prometni znak, 3 vozača je prošlo kroz crveno svijetlo, 5 vozača je nepropisno pretjecalo, 12 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 12 s uporabom mobitela za vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 27 vozača  i 7 vozila. U tom su se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba  teže, a 10  lakše ozlijeđeno.

U nedjelju oko 13 sati na raskrižju Dubrovačke ulice i ulice Borka Šarlije Kese u Zadru, 21-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 2,50 g/kg  upravljao Volkswagen Touran (ZD) kojom prilikom je izazvao prometnu nesreću. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te se protiv njega podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...