Vatreni za sat vremena prikupili skoro pola milijuna kuna za djecu, Modrić: “Oni trebaju našu pomoć najviše”

“Vatreno srce”, humanitarna zaklada nogometne reprezentacije Hrvatske, koju je prije deset godina osnovao tadašnji izbornik Slaven Bilić, po treći put je organizirala donatorsku večer.

Igrači, izbornik i stručni stožer bili su glavne zvijezde i sudionici akcije u zagrebačkom hotelu Westin, gdje je bilo humanitarno-donatorsko događanja.

Upravni odbor zaklade, u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević,  Boris Nemec i Josip Paladino, odlučila je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

Polovica tako prikupljenih sredstava iskoristit će se za kupnju opreme Klinici u Klaićevoj, a druga polovica za akciju Korak u život, koja stipendira školovanje djece bez roditeljske skrbi.

Donatorskoj večeri prisustvovali su svi reprezentativci na koje izbornik Dalić računa za susret Lige nacija protiv Španjolske u četvrtak na Maksimiru, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši, među kojima Sandra Perković i Valent Sinković, te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske.

Tom je prigodom organiziran i call-center u kojem su se na telefone javljali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za  humanitarne akcije, piše Index.hr.

“Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike – Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju”, kazao je izbornik Dalić.

“Nastavljam tradiciju Nike Kovača i Darije Srne u ovoj zakladi. Ponosan sam što kao reprezentacija godinama pomažemo djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da djeca trebaju našu pomoć najviše. Siguran sam da će nam se priključiti svi naši navijači i da će nam pomoći da prikupimo sredstva za akciju Korak u život.” rekao je kapetan Modrić.

Humanitarni broj telefona zaklade “Vatreno srce” 060 9004 bit će aktivan do 3. prosinca, a za vrijeme dok su u call-centeru bili hrvatski reprezentativci primljeno je skoro 60 tisuća poziva.

Za samo sat vremena prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...