Večeras otvorenje Adventa; Koncert Magazina i vatromet u 22 sata, Šušnjara dolazi i na klizalište

Plesnim nastupom i plesno-akrobatskim programom splitske skupine CROwd Control od 20 sati te koncertom legendarne splitske pop grupe Magazin od 21 sati na Trgu Petra Zoranića, danas će se svečano otvoriti četvrto izdanje manifestacije Advent u Zadru. Kako je zbog kišnih neprilika prošle subote otvorenje zadarskog Adventa bilo odgođeno, petak 30. studenoga određen je za novi datum, a ovogodišnju manifestaciju prvi će put službeno otvoriti i predstavnici Grada Zadra i gradske Turističke zajednice – gradonačelnik Branko Dukić i direktor zadarskog TZ-a Mario Paleka.

Od 22 sata na centralnom adventskom prostoru uživat ćemo kao i prošlih godina u spektakularnom vatrometu, nakon čega će se do 23 sata nastaviti koncert Magazina. Pjevačica splitskog sastava Andrea Šušnjara prije svečanosti otvorenja posjetit će klizalište u Zadru kako bi pozdravila ljubitelje klizanja i sve Zadrane pozvala na svečanost otvorenja.

Dan kasnije u subotu nastavlja se adventski program jednako atraktivnim sadržajima, pa već od 10 do 13 sati slijedi program za djecu Zimska bajka.

Najmlađi će uživati u edukativnim radionicama Magic Trees And Whispering Wood, Merry Grinchmas bojanje bojanki, izradi rekvizita, slikanju lica i dječjim pričama. U 18 sati je paljenje prve adventske svijeće u crkvi svetog Šime, dok je u 20:30 sati još jedan vrhunski koncert, ovog puta rokerskog štiha – svirat će virovitičko-zagrebački bend Vatra. Prvog dana prosinca u adventski program uključuje se i Kampo Kaštelo, pa će se u prostoru Malog arsenala svakodnevno od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati moći pogledati Štorija o Kampu.

U 18 sati u subotu u Perivoju Gospe od Zdravlja prikazuje se predstava Kineska knjiga čuda. Više informacija o svim događajima i programu za vikend možete pronaći na www.advent.zadar.travel 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...