Veliki interes građana; Pivovara Brlog otvara vrata novim suvlasnicima

U svega 2 dana crowdfunding kampanje, pivovara Brlog prikupila je više od polovice traženog iznosa za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, a interes građana za učlanjenje i suvlasništvo prelazi prvobitni cilj od 500 000 kuna.

Dvije godine nakon prve uspješne crowdfunding kampanje i osnivanja, zadružna pivovara Brlog pokrenula je novu crowdfunding kampanju za proširenje proizvodnje te preseljenje u novi prostor. Ljubiteljima piva je ponuđena mogućnost da postanu suvlasnici i članovi nezavisne, društveno angažirane pivovare.

Pivovara Brlog planira tijekom 2019-e godine uz proširenje proizvodnih kapaciteta, razviti nove proizvode, nabaviti dostavno vozilo, povećati broj zaposlenih. Učlanjivanjem novih članova planira se kroz članarine prikupiti potrebna sredstva i ojačati Brlog zajednicu kvantitativno i kvalitativno. Postati suvlasnik možete preko stranice: www.brlog.beer/zadruzi

“Naše pive su Plavuša i od nedavno Neposlušna. To su piva s karakterom hmelja, potpuno prirodna, jako pitka i pakirana u velikim bocama. Dostupne su u oko 150 kafića, nekoliko trgovačkih lanaca i u većini gradova Hrvatske. Vrijeme je za proširenje naših kapaciteta za što nam treba 500 000kuna, ukoliko prikupimo više, selimo se u novi prostor.”- naglašava Ana Teskera, suosnivačica zadružne pivovare Brlog.

„Nije nam cilj samo skupiti financijska sredstva, već i dobiti povjerenje zajednice koji će moći uživati u našim proizvodima. Ovoliki interes građana za učlanjenje u našu pivovaru nas jako veseli i motivira da samo nastavimo s našim radom.“- dodaje Ana.

Učlanjivanjem u pivovaru Brlog ostvaruju se suvlasničke beneficije odnosno sudjelovanje u dobiti i pravo glasa na Skupštini, dobiva se transparentan uvid u poslovanje Pivovare i godišnju količinu piva, dodatno potiče se stvaranje platforme koja podržava male kućne pivare da stvaraju jedinstvene lokalne recepte piva.

Investicija se prikuplja kroz članarine, minimalno 1.000 kn po članu i dodatne zadružne uloge (minimalno jedan, maksimalno 11 dodatnih uloga). Svaki dodatni zadružni ulog vrijedi 6.000 kn, i njime se ostvaruje 1 jedinica raspodjele dobiti.

“U Brlogu nas je danas ukupno petnaest članova Zadruge, od toga nas troje smo zaposleni na puno radno vrijeme: Ana, koja upravlja zadrugom, Hrvoje naš kuhar piva i autor recepta za Neposlušnu i ja kao voditeljica proizvodnje. Dobivanjem novih članova ćemo ostvariti brži napredak, ojačati zajednicu i stvoriti jači društveni utjecaj ”- objašnjava Maja, suosnivačica zadružne Pivovare Brlog.

Pivovaru Brlog podržavaju organizacije ACT grupa, Inovativni Zadar, Akcelerator društvenog poduzetništva, Botaničar, COIN Zadar, Fierce woman, Vestigium, Vox feminae, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, ZMAG, Zaklada Solidarna, Market kolektiv, Šahovski klub Casper.

Postanite i vi suvlasnik i član nezavisne pivovare. Zadružite s Brlogom. Sve potrebne informacije nalaze se na www.brlog.beer/zadruzi.Za sva pitanja možete se obratiti na [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...