Više se neće moći besplatno ponijeti 10 kilograma ručne prtljage u Ryanairov avion

Putnici najveće europske niskotarifne zrakoplovne kompanije Ryanair više neće moći besplatno ponijeti u avion 10 kilograma ručne prtljage, u skladu s novom politikom uvedenom u četvrtak.

Prema novim pravilima, putnici koji žele unijeti bilo što veće od “male ručne torbice” morat će dodatno platiti, osim ako ne spadaju u kategoriju putnika s prioritetnim ukrcavanjem.

Prioritetno ukrcavanje košta 6 eura, a ostali putnici, koji nisu izabrali tu opciju, morat će platiti 10 eura za dodatni komad ručne prtljage.

Nova politika izazvala je gnjev na društvenim medijima i neki od klijenata te zrakoplovne kompanije napisali su da više nikada neće letjeti Ryanairom.

Ovaj niskotarifni irski prijevoznik imao je tešku godinu obilježenu štrajkovima diljem Europe. Prošli mjesec izvijestio je o padu profita za 7 posto u prvoj polovici financijske godine, za što je među ostalim okrivio štrajkove koji su nanijeli “veliku štetu”.

Ryanair je također oštro kritiziran prošli mjesec zbog blijede reakcije na rasistički ispad jednog putnika usmjeren na ženu koja je sjedila kraj njega, nakon što je video snimka tog incidenta objavljena na društvenim mrežama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...