Vlasnik Facebooka protiv Applea: “Zaboravite iPhone, koristite samo Androide!”

Facebook se našao na velikom udaru javnosti nakon skandala s Cambridge Analyticom te mnogi s kritikama nisu štedjeli ovu kompaniju i njenog osnivača Marka Zuckerberga. Jedan od onih koji se okomio na Zuckerberga bio je i izvršni direktor Applea Tim Cook koji je rekao da si on nikada ne bi dopustio da bude u situaciji kao šef Facebooka jer njegova kompanija poštuje privatnost svojih korisnika. Govorio je i o tome kako je za sve u Appleu privatnost ljudsko pravo, čime je jasno da do znanja što misli o Zuckerbergovoj kompaniji i njihovom stavu prema privatnosti i korisnicima.

Zuckerberg mu je odgovorio kritiziravši cijenu Appleovih proizvoda, ali se odlučio na još jedan zanimljiv potez – zaposlenicima na visokim pozicijama u Facebooku naredio da je koriste samo pametne telefone koji rade na Androidu. Dakle, svi dosadašnji korisnici Appleovih uređaja moraju iPhone zamijeniti s nekim od Androida, a kao službeni razlog navodi se činjenica da Googleov mobilni operativni sustav ima puno veći broj korisnika u odnosu na Appleove uređaje.

Treba napomenuti kako je Zuckerberg ovu odluku donio upravo nakon Cookovih kritika Facebooka tako da se vjerojatno radi o nastavku “hladnog rata”, kako su ga nazvali neki mediji, između Facebooka i Applea.

Novinari The Vergea provjerili su aktivnosti nekih visokopozicioniranih zaposlenika Facebooka na Twitteru i saznali da dio njih i dalje koristi iPhone, što znači ili da je korištenje Androida više bio savjet nego Zuckerbergovo naređenje ili oni u privatno vrijeme koriste Appleov smartphone, javlja Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...