Zuckerberg uzvraća udarac

Vlasnik Facebooka protiv Applea: “Zaboravite iPhone, koristite samo Androide!”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Facebook se našao na velikom udaru javnosti nakon skandala s Cambridge Analyticom te mnogi s kritikama nisu štedjeli ovu kompaniju i njenog osnivača Marka Zuckerberga. Jedan od onih koji se okomio na Zuckerberga bio je i izvršni direktor Applea Tim Cook koji je rekao da si on nikada ne bi dopustio da bude u situaciji kao šef Facebooka jer njegova kompanija poštuje privatnost svojih korisnika. Govorio je i o tome kako je za sve u Appleu privatnost ljudsko pravo, čime je jasno da do znanja što misli o Zuckerbergovoj kompaniji i njihovom stavu prema privatnosti i korisnicima.

Zuckerberg mu je odgovorio kritiziravši cijenu Appleovih proizvoda, ali se odlučio na još jedan zanimljiv potez – zaposlenicima na visokim pozicijama u Facebooku naredio da je koriste samo pametne telefone koji rade na Androidu. Dakle, svi dosadašnji korisnici Appleovih uređaja moraju iPhone zamijeniti s nekim od Androida, a kao službeni razlog navodi se činjenica da Googleov mobilni operativni sustav ima puno veći broj korisnika u odnosu na Appleove uređaje.

Treba napomenuti kako je Zuckerberg ovu odluku donio upravo nakon Cookovih kritika Facebooka tako da se vjerojatno radi o nastavku “hladnog rata”, kako su ga nazvali neki mediji, između Facebooka i Applea.

Novinari The Vergea provjerili su aktivnosti nekih visokopozicioniranih zaposlenika Facebooka na Twitteru i saznali da dio njih i dalje koristi iPhone, što znači ili da je korištenje Androida više bio savjet nego Zuckerbergovo naređenje ili oni u privatno vrijeme koriste Appleov smartphone, javlja Zimo.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar