Za 450 tisuća kuna rekonstruira se igralište na zadarskoj Brodarici

Na zgradi mjesnog odbora Brodarica tijekom ove godine obavljeni su radovi sanacije krovišta, pregrađen je prostor za optimalan rad vijeća mjesnog odbora i udruga koji ga koriste i u cijelosti obnovljen parket u velikoj sali. U tijeku je i postavljanje laminata u uredu Mjesnog odbora, a ukupna vrijednost uloženih sredstava je 85 tisuća kuna.

Uz navedene radove u tijeku je i rekonstrukcija sportskog igrališta teška 450 tisuća kuna.

– Velika sala uređena je za besplatnu rekreaciju građana zrele životne dobi, koju smo organizirali u suradnji sa stručnim trenerima sportske zajednice. Rekreacija je upravo započela ovaj tjedan i taj se program inače već nekoliko godina provodi u nizu mjesnih odbora, a polučio je velik uspjeh i odaziv građana. U istom prostoru uskoro kreću i sportsko edukativne radionice za djecu u poslijepodnevnim satima, naravno besplatne, kažu iz gradske uprave.

U međuvremenu provedena je i legalizacija zgrade te je naručen projekt zatvaranja sjeverne terase za potrebe umirovljenika.

– Plan je da MO Brodarica bude svojevrsni rekreativni prostor i mjesto susreta svih generacija građana uz pomoć Grada Zadra, ali i mjesto na kojem će se artikulirati potrebe i interesi ljudi koji žive na tom području. Želja nam je da na ovakav način oživimo rad i prostore svih mjesnih odbora , da se intenzivira njihov rad i na takav način građani aktivno uključe u život grada i daju svoj doprinos  ovakvim projektima, zaključuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...