Za vikend sunčano i hladno, od ponedjeljka opet južina i kiša

Danas na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Oblačnije u gorskim krajevima uz mogućnost za malo kiše, u najvišem gorju i snijega. Ujutro u unutrašnjosti tek rijetko magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, u gorju niža, a u Dalmaciji malo viša.

U subotu na kopnu djelomice sunčano, mjestimice uz povećanu naoblaku, osobito prijepodne u gorju gdje može pasti malo oborine na granici kiše i snijega. Na Jadranu će prevladavati sunčano, ali i vjetrovito. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočnjak, u gorju na udare jak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu između 7 i 10. Najviša dnevna od 5 do 9, na Jadranu od 12 do 17 °C.

U nastavku vikenda djelomice i pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i postupno sve hladnije. Sunčana će razdoblja biti češća na moru, a oblaci na kopnu. Pritom u gorju može pasti malo kiše i susnježice, a u najvišim predjelima i malo snijega. Ujutro na kopnu slab mraz, a mjestimice i magla.

U ponedjeljak s juga naoblačenje, uz mjestimičnu kišu, na kopnu i snijeg. U gorju može nastati i tanji snježni pokrivač. Povremeno će puhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim udarima, osobito podno Velebita. U ponedjeljak će vjetar oslabjeti i okrenuti na jugo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...