Za vikend zatopljenje, temperatura na Jadranu do 21 °C, evo kada dolazi tmurno i kišovito

Nakon što je kiša pala za blagdan Svih svetih, ipak će u nastavku tjedna i sam vikend biti mirniji uz mjestimičnu kišu u petak, a subota bi mogla pasti još koja kapljica.

Najmanje kiše bit će u petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu, gdje će biti i sunčanih razdoblja, a temperature će se popodne kretati između 19 i 23 °C, piše Zoran Vakula za HRT.

U središnjoj Hrvatskoj biti će oblačno, posebice sredinom dana i poslijepodne, a ujutro bi se tek uz maglu moglo pojaviti i sunce. Jutarnja temperatura od 10 do 12 °C, a ni najviša dnevna neće biti puno viša – tek 17 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu moguće su i obilnije kiše i grmljavina uz umjereno do jako jugo, a ujutro će ponegdje zapuhati i bura. Temperatura će rasti do 18 °C.

U Dalmaciji neće biti puno sunca, očekuje se oblačan dan s povremenom kišom. Kao i na sjevernom Jadranu, očekuje se umjereno i jako jugo, a moguće su i grmljavine. Sve to popratit će temperatura od 19 do 21°C.

Ipak, na cijelom Jadranu će tijekom vikenda biti toplije, te uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz mogućnost za malo kiše ponegdje na sjevernom dijelu u subotu.

Unutrašnjost će imati djelomice sunčana razdoblja, a i dalje će biti relativno toplo.

Treba iskoristiti malo sunčaniji vikend jer u novom tjednu vraća se tmurno i kišovito vrijeme.  Bit će oblačnije, uz povremenu kišu uglavnom u gorju, te unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ujutro će mjestimice biti i magle. Vjetar većinom slab, a temperatura u blagom padu.

I dalje će na Jadranu biti iznadprosječno toplo za početak studenoga, uz povremenu kišu. Jugo će se još u subotu zadržati i prolazno oslabjeti te na sjevernom Jadranu okrenuti na buru, gdjego i jaku, podno Velebita i s olujnim udarima, a u nedjelju ponovno jačati, pa će početkom idućeg tjedna mjestimice biti i jako.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...