Zadar večeras protiv starog rivala, Cibone, Nazor: “Očekujem pravu mušku utakmicu i da Zadar odigra – zadarski”

Košarkaši Zadra večeras gostuju u Draženovom domu kod Cibone, u 8. kolu ABA lige. Oba su kluba u prošlom kolu upisali poraze (Zadar, u ulozi domaćina u zadnjim sekundama protiv Mege Bemax, a Cibona u gostima kod Partizana) te će u najvećem derbiju hrvatske košarke tražiti pobjedu za povratak u pozitivan ritam.

– Cibona je u vrhunskoj formi u ABA ligi i prvenstvu Hrvatske. Nakon kiksa od Igokee na domaćem terenu pokazali su da su jako nezgodan domaćin i da s jednom ekstra energijom ulaze u susret i na to moramo biti spremni i odgovoriti jednakom mjerom – rekao je u najavi utakmice trener Zadra Ante Nazor.

U zadnjem ogledu istih protivnika, u sklopu HT Premijer lige Cibona je vrlo uvjerljivo stigla do pobjede.

– Nepoznanica nema. Radi se o istinskom derbiju. Cibona je jako dobra šuterska ekipa i ne smije nam se dogoditi kao u zadnjoj utakmici da uđu u šuterski ritam. Moramo pristupiti jako čvrsto u svakom izlasku, u svakom bloku, u svakom skoku. Očekujem pravu mušku utakmicu i da Zadar odigra – zadarski.

Klub je u međuvremenu, odlučio prekinuti suradnju s Malcolmom Grantom, te se traži novi igrač na poziciji organizatora igre.

– Smatram da on nije igrač koji stvara razliku. Nama treba igrač koji će stvarati razliku i koji će i u obrani i u napadu biti istinski vođa i kojemu ćemo, što se kaže, dati ekipu u ruke. Treba nam netko tko će podizati kvalitetu ostalih igrača i tko će otkloniti sve upitnike koji su se nadvili nad pojedincima. To očekujemo od playmakera i nadam se da će biti produžena ruka trenera na terenu.

Kako stvari stoje pred sam ogled s Cibonom u ponedjeljak razigravačke će dužnosti preuzeti Lovre Bašić kojemu će pomagati i ostatak momčadi.

– Što se tiče Lovre Bašića mogu kazati da se ponaša i radi zaista kvalitetno i da je sušta suprotnost onog igrača kojeg sam imao prije dvije godine. Bez obzira na dolazak novog igrača kojeg ćemo potpisati nadam se već tijekom dana njegova pozicija u momčadi je neupitna. Što se tiče svih dosadašnjih utakmica i treninga, njegove oscilacije su minimalne i to je veliki napredak te ga treba respektirati.

Utakmica se igra u ponedjeljak u Draženovom domu s početkom u 18 sati, a sav prihod od utakmice bit će doniran u sklopu akcije „Ljudi za ljude“ siromašnim građanima glinskog kraja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...