Zadrani oduševljeni ledenom bajkom; Otvoreno klizalište na Višnjiku

Ako je već najavljena kiša odgodila koncert klape Intrade na Narodnom trgu i svečano otvorenje ovogodišnjeg Adventa u Zadru uz grupu Magazin na Trgu Pet Bunara, Zadrani u petak ipak nisu ostali bez prave blagdanske čarolije. Ona se dogodila na Višnjiku danas poslijepodne, gdje je svečano otvoreno najveće klizalište koje je Zadar ikad imao! A tamo je bilo baš svega što priliči blagdanskoj zimskoj priči: ledenih radosti, svečarske atmosfere, puno sretnih malih lica, ali i onih malo većih koje su led i klizaljke vratili u djetinjstvo, cijeli dan besplatnog klizanja, dobre glazbe, zabave i šušura …I sve to u  kompleksu sportsko-rekreacijskog centra na Višnjiku koji ove godine po prvi put sudjeluje u programu Adventa u Zadru.

Posebnu čast da prvi isprobaju led na novom klizalištu dobili su mali hokejaši iz Zagreba i Pule, „Munje“ i „Inline“, koji su svojom atraktivnom utakmicom demonstrirali svu ljepotu igre crnim pakom na bijelom ledu. Nakon žestoke borbe ostalo je neriješeno, a pobjednici su, dakako, bili svi. Kako nam kažu na Višnjiku, za sve one koji se zaljube u ovaj bijeli sport, utorkom, srijedom i četvrtkom bit će organizirana škola hokeja čiji će polaznici, sve što su naučili, pokazati na turniru 10. siječnja.

Nakon što je završio hokej, brojka publika natiskana oko ograde i kućica gdje se iznajmljuju klizaljke, jedva je dočekala znak da je klizalište i službeno otvoreno. Prvo su na led pohrlili oni najmlađi koje ni pokoji  pad nije obeshrabrio da jure klizalištem, za njima hrabre mame, čak i poneki tata. Pravi zimski šušur uslijedio je kada su klizalište okupirali  brojni školarci koji na klizaljkama lete kao da su na ledu rođeni. Uz dobru glazbu i animaciju, specijalne svjetlosne efekte koji su na led donijeli čak i zalazak sunca, klizalište je ubrzo bilo krcato, a tako je ostalo i do kraja večeri.
– Jedva smo dočekale! Klizati na ledu poseban je gušt, pogotovo za nas Zadrane koji snijeg rijetko vidimo. Ali, zato sad imamo klizalište, pa zima može početi- kažu nam u prolazu Tena i Lea, vesele zadarske osmašice koje su na otvorenje klizališta dovele pola razreda. Oni koji još nisu vični klizanju podršku su im davali sa sigurne udaljenosti.

Svi oni koji žele naučiti klizati, a danas je na otvorenju takvih bio priličan broj, mogu i to, čak na dva načina: ubrzani tečaj počinje već u ponedjeljak, u dva termina dnevno za samo 30 kuna po satu dok će organizirana škola klizanja početi na Badnjak i trajati do 11. siječnja. Po okončanju škole svi polaznici dobit će diplome i darove od sponzora.

Osim na samom klizalištu, velika je gužva bila u igraonici gdje su se najmlađi zabavljali automatima s igrama, balonima za skakanje, radionicama i animacijama sa studentima predškolskoga odgoja. Ukratko, na klizalištu je dovoljno sadržaja za svih, tko da zabave kroz nadolazeće adventske dane sigurno neće nedostajati.

– Ovo je još jedan atraktivan sadržaj na Višnjiku koji će privući puno mladih ljudi. Prostor će tri mjeseca funkcionirati kao klizalište, uz ugostiteljski i zabavni program, a ostalih devet mjeseci kao rolalište. Ovo klizalište je tri puta veće od dosadašnjeg koje je ranije bilo postavljeno kod crkve Sv. Marije , rekao je Denis Karlović, direktor sportskog centra, a njegove riječi najbolje potvrđuje slika prepunog klizališta večeras.

OKVIR
Kada na klizalište:
– Od 26. studenoga do 21. prosinca 2018. od 16 do 22 sata radnim danom
– Od 22. prosinca 2018. do 11. siječnja 2019. od 13 do 22 sata
– Vikendima i blagdanima od 8, 30 do 23 sata
Cijena klizanja za 60 minuta stoji 20 kuna. Najam klizaljki je 10 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...