zima može početi

Zadrani oduševljeni ledenom bajkom; Otvoreno klizalište na Višnjiku

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ako je već najavljena kiša odgodila koncert klape Intrade na Narodnom trgu i svečano otvorenje ovogodišnjeg Adventa u Zadru uz grupu Magazin na Trgu Pet Bunara, Zadrani u petak ipak nisu ostali bez prave blagdanske čarolije. Ona se dogodila na Višnjiku danas poslijepodne, gdje je svečano otvoreno najveće klizalište koje je Zadar ikad imao! A tamo je bilo baš svega što priliči blagdanskoj zimskoj priči: ledenih radosti, svečarske atmosfere, puno sretnih malih lica, ali i onih malo većih koje su led i klizaljke vratili u djetinjstvo, cijeli dan besplatnog klizanja, dobre glazbe, zabave i šušura …I sve to u  kompleksu sportsko-rekreacijskog centra na Višnjiku koji ove godine po prvi put sudjeluje u programu Adventa u Zadru.

Posebnu čast da prvi isprobaju led na novom klizalištu dobili su mali hokejaši iz Zagreba i Pule, „Munje“ i „Inline“, koji su svojom atraktivnom utakmicom demonstrirali svu ljepotu igre crnim pakom na bijelom ledu. Nakon žestoke borbe ostalo je neriješeno, a pobjednici su, dakako, bili svi. Kako nam kažu na Višnjiku, za sve one koji se zaljube u ovaj bijeli sport, utorkom, srijedom i četvrtkom bit će organizirana škola hokeja čiji će polaznici, sve što su naučili, pokazati na turniru 10. siječnja.

Nakon što je završio hokej, brojka publika natiskana oko ograde i kućica gdje se iznajmljuju klizaljke, jedva je dočekala znak da je klizalište i službeno otvoreno. Prvo su na led pohrlili oni najmlađi koje ni pokoji  pad nije obeshrabrio da jure klizalištem, za njima hrabre mame, čak i poneki tata. Pravi zimski šušur uslijedio je kada su klizalište okupirali  brojni školarci koji na klizaljkama lete kao da su na ledu rođeni. Uz dobru glazbu i animaciju, specijalne svjetlosne efekte koji su na led donijeli čak i zalazak sunca, klizalište je ubrzo bilo krcato, a tako je ostalo i do kraja večeri.
– Jedva smo dočekale! Klizati na ledu poseban je gušt, pogotovo za nas Zadrane koji snijeg rijetko vidimo. Ali, zato sad imamo klizalište, pa zima može početi- kažu nam u prolazu Tena i Lea, vesele zadarske osmašice koje su na otvorenje klizališta dovele pola razreda. Oni koji još nisu vični klizanju podršku su im davali sa sigurne udaljenosti.

Svi oni koji žele naučiti klizati, a danas je na otvorenju takvih bio priličan broj, mogu i to, čak na dva načina: ubrzani tečaj počinje već u ponedjeljak, u dva termina dnevno za samo 30 kuna po satu dok će organizirana škola klizanja početi na Badnjak i trajati do 11. siječnja. Po okončanju škole svi polaznici dobit će diplome i darove od sponzora.

Osim na samom klizalištu, velika je gužva bila u igraonici gdje su se najmlađi zabavljali automatima s igrama, balonima za skakanje, radionicama i animacijama sa studentima predškolskoga odgoja. Ukratko, na klizalištu je dovoljno sadržaja za svih, tko da zabave kroz nadolazeće adventske dane sigurno neće nedostajati.

– Ovo je još jedan atraktivan sadržaj na Višnjiku koji će privući puno mladih ljudi. Prostor će tri mjeseca funkcionirati kao klizalište, uz ugostiteljski i zabavni program, a ostalih devet mjeseci kao rolalište. Ovo klizalište je tri puta veće od dosadašnjeg koje je ranije bilo postavljeno kod crkve Sv. Marije , rekao je Denis Karlović, direktor sportskog centra, a njegove riječi najbolje potvrđuje slika prepunog klizališta večeras.

OKVIR
Kada na klizalište:
– Od 26. studenoga do 21. prosinca 2018. od 16 do 22 sata radnim danom
– Od 22. prosinca 2018. do 11. siječnja 2019. od 13 do 22 sata
– Vikendima i blagdanima od 8, 30 do 23 sata
Cijena klizanja za 60 minuta stoji 20 kuna. Najam klizaljki je 10 kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar