Zapošljavanjem Ricova Narodnom muzeju prouzročena šteta od 72 tisuće kuna, Longin vodi tvrtku za uhljebljivanje HDZ-ovaca

Renata Peroš, piše Marko Pupić Bakrač, prouzročila je Narodnom muzeju Zadar štetu preko 72.000 kuna protuzakonitim zapošljavanjem Davida Ricova.

Kao da nije dovoljna već pričinjena šteta generiraju se novi troškovi odnosno nova šteta besmislenom žalbom Ustavnom sudu. Osnivači ustanove se ponašaju po onoj uija vuk magare.

Kako kaže Božidar Longin on vodi županiju kao tvrtku. Samo nije rekao kakvu. Radi se o tvrtci za uhljebljivanje HDZ-ovaca. Gdje niti jednom HDZovcu ne može pasti vlas s glave ma koliko nesposoban bio, ma koliku štetu učinio.

U tom županijskom uhljebistanu mijenjaju se pravilnici kako bi se na mjestu prometne struke (cestovni smjer) zaposlio inženjer tekstilno-kemijske tehnologije. Jedina potreban dokument za zapošljavanje u županijskom uhljebistanu i ustanovama pod ingerencijom uhljebistana nije diploma ni struka nego partijska knjižica. I konobar može biti direktor, samo ako ima partijsku knjižicu.

GRDELIN RICO

naš je Rico bodul benkovačke škole

za Arsenal nema bolje lole

tamo ga je vezala šempijana bova i stranačka dika

ona ista sto po kneževoj se slika

za se ga je prikovala nigdje ne smije od plutače svete

dok po loži zmije plaze

njih dvoje se paze, maze

karik među uhljebima

as je Rico naš nad svima

njegova slika u glavi je svakog obrazovanog lika

taj konobar što pjevati znade poso im ukrade

teško grdelinu zavezanom zlatnom žicom

nije lako od sramote u subotu proći špicom

(Likovi iz pjesmicesu izmišljeni, nemoguće je da takvo što postoji u realnom životu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je namjerna)

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...