Znanost potvrdila; Muškarci se boje pametnih žena

Ono što je najzanimljivije je da znanstvenici navode da postoji određena točka u kojoj muškarci prestaju vrednovati žensku inteligenciju. Kod žena je bitno samo da bude svega više. Što je muškarac ljepši i pametniji prije će ga izabrati. Za njih je nebo granica.

Znanstvenici zaključuju da pametne žene često znaju prestrašiti muškarce koji smatraju da one imaju prevelika očekivanja. Žene također ponekad znaju potcjeniti svoju inteligenciju u pokušaju da budu privlačne muškarcima. Smatra se i da muškarci pametne žene vide kao rivala i da to šteti njihovom egu.

Teorija da se muškarci plaše pametnih žena potkrijepljena je najnovijom studijom poljskih teoretičara ekonomije.

Znanstvenik koji je vodio cijeli projekat pod pokroviteljskom Ekonomkog fakulteta u Varšavi istraživao je rezultate 500 studenata koji su bili na ovim sastancima. Nakon svakog sastanka trebalo je da se izjasne da li bi voljeli vidjeti tu osobu ponovo. Također, trebalo je ocjeniti svog sugovornika od 1 do 10, u pitanju je bila procjena inteligencije i izgleda.

Istraživači su analizirali podatke i koristili taktiku zvanu logistička regresija. I nakon toga su zaista mogli predvidjeti hoće li osoba reći da ili ne za nekoga na osnovu njegovog izgleda i pameti.

Što žele žene?

Vjerojatno vas ne čudi da su došli do saznanja da će se uvijek prije odlučiti za zgodne muškarce. Ipak, one nisu odbijale svakog ružnog čovjeka, ako je neko tko je neprivlačan ujedno inteligentan, on je i dalje imao dobre šanse kod žena.

Naravno da će žene željeti ponovo vidjeti nekoga koje je i lijep i pametan, ali na njihovu odluku mnogo više utječe atraktivnost nego inteligencija. Muškarac čiju su inteligenciju ocjenile s 10 imat će čak 30 posto šanse da ga ponovo pozovu čak i ako je toliko glup da ne zna da veže vezice na cipelama.

Kada muškarci biraju, žena treba biti lijepa, a nije nužno da uz to bude i pametna.

Što muškarci žele?

Istraživanja su pokazala da žene uopće nisu izbirljive poput muškaraca. Kada oni daju nekoj ženi 4 za izgled i 2 za inteligenciju skoro je sigurno da je neće htjeti vidjeti ponovo, što kod žena nije slučaj.

Međutim rezultati nisu u skladu kada pričamo o ljepoti i inteligenciji. Kako se povećava ljepota oni su spremniji reći DA, neovisno od inteligencije. Muškarci mnogo više cjene izgled, a manje inteligenciju.

Ono što je najzanimljivije je da znanstvenici navode da postoji određena točka u kojoj muškarci prestaju vrednovati žensku inteligenciju. Kod žena je bitno samo da bude svega više. Što je muškarac ljepši i pametniji prije će ga izabrati. Za njih je nebo granica. One će rado mijenjati inteligenciju za ljepotu. Ali uvijek će odabrati onoga tko je malo više pametan ili inteligentan, navodi Psychology today. To nije isto s muškarcima.

Dakle kako izgleda ocjenjivanje žena od strane muškaraca? Na primjer da je njena ljepota prosječna, ocjenjena od 6, a inteligencija niska 2. Ona ima samo 20 posto šanse da bude odabrana. Dalje, ako se inteligencija poveća za dva i sada bude 4, šanse su joj 30 posto. Ako joj inteligencija poraste na 6, ona ima 40 posto šanse. Ali ukoliko se poslije 6 inteligencija i dalje penje, studija kaže, neće se dogoditi ništa! Ona će i dalje biti na 40 posto šanse. A ukoliko je njena inteligencija 10, postotak se smanjuje na 30!

Dakle žena koja ima 6 za ljepotu će biti poželjnija nego ona sa 7 za pamet, a muškarci će biti manje zainteresirani za nju, ako je više ili manje inteligentna.

Zaključak je da će žena koja je vrlo pametna imati manje šanse da bude izabrana nego žena koja je podjednako privlačna, ali manje inteligencije, prenosi atma.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...