Adventski prostor kod svetog Šime svojim će staklenim kuglicama ukrasiti zadarski mališani i osnovci

U ponedjeljak će zadarski Cicibani iz Dječjeg vrtića Sunce posjetiti Muzej antičkog stakla (MAS) gdje će s domaćinima, kustosicom Muzeja Biljanom Lovrić i staklopuhačicom Ivanom Matković, sudjelovati na radionici izrade staklenih i kuglica od stiropora te ručno izrađenih staklenih borića u tehnici fuzije, a potom će s njima po svojoj volji i želji kititi jelku ispred crkve svetog Šime. Tako će biti iz dana u dan na radionicama u MAS-u uz svakodnevno izmjenjivanje skupina iz zadarskih dječjih vrtića i osnovnih škola. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra, Muzeja antičkog stakla te zadarskih škola i vrtića, kojega su kreirali direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka i profesor Ivan Hajdić, viši stručni suradnik za školstvo u Gradu Zadru.

– Imat ćemo preko 500 djece koji će sudjelovati u ovom projektu, a s onima koji će ih pratiti bit će i veća brojka uključenih u projektu kojega provodimo prvi put – kaže profesor Hajdić. Tako će od 17. do 21. prosinca mališani iz vrtića Sunce, Golubica, Radost, Latica, Šuškalica te osnovci iz Šime Budinića, Bartula Kašića, Krune Krstića, Zadarskih otoka, Šime Kožičića Benje, Stanovi i Petra Preradovića, ukupno u 25 skupina, pokazati svoje radove i njima kititi adventski prostor kod svetog Šime.

– Imat će i priliku vidjeti jaslice koje su postavljene na adventskom trgu. Djeca, inače, rado sudjeluju u svim izvannastavnim aktivnostima, pa su tako zagrijani i za izradu staklenih kuglica u MAS-u i kićenje jelkica. Sigurno će im biti drago i lijepo vidjeti kako su baš oni ukrasili adventski prostor – ističe Hajdić vrijednosti ovog projekta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...