Dočekujete Novu godinu na otvorenom? Evo kakvo će vrijeme biti u najluđoj noći

Sutra stiže Nova godina, a da ju svi dočekaju sigurno policija je najavila pojačan nadzor u novogodišnjoj noći. Ne dozvolite da postanete crna statistička brojka jer jedna runda pića stoji kao i taksi doma, poručuje policija i upozorava da svi koji konzumiraju alkohol NE sjedaju za upravljač jer osim sebe dovode u opasnost i druge.

Posebno će nadzirati i prekoračenja brzine, nekorištenje pojasa i korištenje mobitela u vožnji. Podsjećaju na visoke kazne za vožnju pod utjecajem alkohola i droga od  700 kuna za 0,5 promila do 5 tisuća kuna i oduzimanje vozačke dozvole do devet mjeseci za jedan do jedan i pol promil. Za više od 1,5 promila i utjecaj droge kazne su do 15 tisuća kuna. Kazna za odbijanje testiranja na alkohol i droge je od 5 do 15 tisuća kuna, uz oduzimanje vozačke do godine dana.

A kakvo nas vrijeme čeka u novogodišnjoj noći – otkriva RTL-ov meteorolog  Nikola Vikić Topić.

Za doček nam uglavnom neće trebati kišobran jer je vjerojatnost za kišu mala, ali ta vjerojatnost nikada nije nula i nikad nije 100 posto! Nekoliko sati prije i poslije ponoći u velikom će dijelu zemlje biti suho. Najveća mogućnost za kišu je na istoku Slavonije, Posavine te u Srijemu, ali niti tamo nije velika, svega 20 posto. Drugdje je vjerojatnost za oborine gotovo pa zanemariva.

Naime, predvečer će se početi razvedravati. Nešto oblaka će biti nad Baranjom i Srijemom, nešto uz granicu sa Slovenijom te u Gorskom kotaru i Lici. U tim će se krajevima malo slabije vidjeti vatromet, dok će drugdje biti pretežno vedro pa će i prizori biti ljepši!

Temperature same po sebi neće biti tako niske, no bit će nam hladno – zbog vjetra! Na kopnu će biti oko nule, uz umjeren i jak sjeverac. Na Jadranu, na jugu oko 8 stupnjeva, na sjeveru oko četiri, ali uz jaku i olujnu buru i tramontanu.

U ponoć, kad će i oni koje ne slave na otvorenom sigurno izići van, gledati vatromet, bit će vrlo hladno, i dalje ne toliko zbog temperatura nego zbog vjetra. Naime, stvarni će osjet biti 6 do 7 stupnjeva niži od ovih vrijednosti! Dakle, na kopnu kao da je -7, na Jadranu kao da je -2, -3.

I za kraj, za one koji će dulje tulumariti: U 3 ujutro će i dalje biti vjetrovito te još hladnije! U Rijeci i Puli 2 Celzijeva stupnja, u Zadru 3, Splitu 4, Dubrovniku 6. Na kopnu pak svuda negativne vrijednosti!

U svakom slučaju, najbolji savjet je ne samo topla, nego i slojevita odjeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...