Giuliano pun pozitivne energije: “Na Vir dolazimo nabrijani!”

Giuliano & Diktatori nastupaju u subotu uz paljenje četvrte adventske svijeće, a Giuliano dolazi pun zarazne energije:

– Samo da ne bude kiše – zabrinuto Giuliano govori valjda s pogledom prema nebu, misleći na subotu kada će na koncertne daske virskog Trga svetog Jure. Splitski pjevač će zajedno sa sjajnim bendom Diktatori nastaviti adventski program na Viru, a onda će uslijediti božićni koncert Dražena Zečića i doček Nove godine na istom mjestu te u isto vrijeme kada je Giuliano posljednji put nastupio na otoku.

– Neće to u nas – razuvjeravam Giuliana misleći na kišu, onako kako me istim riječima Mimo iz Lozica uvjeravao da 2012. neće biti posljednja godina za čovječanstvo. Predviđanja o kraju svijeta te godine, zasnovana na kalendaru Maja, pokazala su se netočna, ili su možda bila netočna tumačenja njihovog složenog kalendara, a ista je stvar s prognozama ili prognozerima vremena. Ti svojevrsni Maje za vremenske (ne)prilike, za ovu subotu, dakle, predviđaju do 10 stupnjeva Celzija, povećanu vlažnost uz jugozapadnjak od 10 do 15 km/h, ali bez oborina u poslijepodnevnim satima. Baš kako je Mimo kazao.

– Bolje, da se ne upropasti koncert. Na prošlom koncertu na Viru bilo je jako hladno, čak je, ako se ne varam, malo zasniježilo – nadovezuje se splitski estradni as na uvodnu meteorološku temu, a onda je priča polako skliznula u glazbene vode.

– Dobro sam, jako radno u ovo vrijeme. Obaveze su mi kao usred ljeta – kaže pjevač koji je baš famozne 2012. na svojem zadnjem studijskom albumu zaključio kako Sada ima(m) sve. Nešto je ipak ostavio i za Vir.

– Bio je super koncert, veselim se novom nastupu. U odličnoj sam formi, ne samo ja već i grupa Diktatori. Vidimo se u subotu, dolazimo nabrijani. Diktatori sviraju nešto prije, pa onda ja – dodaje čovjek ovjenčan s diskografskom nagradom Porin, glumac koji je tumačio Matiju Gupca i Isusa Krista u rock-operama Gubec-beg i Jesus Christ Superstar, a pojavio se i u nekoliko kadrova mega popularnih Igara prijestolja.

– Znači, prvo Diktatori, pa šećer na kraju? – zezamo ga. – Ha, ha, ne znam za šećer, ali bit će nam lijepo – obećao je Giuliano. Dakle, subota na Viru od 18 sati s programom koji počinje paljenjem četvrte adventske svijeće, pa onda ide koncert Diktatora i Giuliana uz standardnu ponudu virskog zimskog klizališta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...