koncert večeras

Giuliano pun pozitivne energije: “Na Vir dolazimo nabrijani!”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Giuliano & Diktatori nastupaju u subotu uz paljenje četvrte adventske svijeće, a Giuliano dolazi pun zarazne energije:

– Samo da ne bude kiše – zabrinuto Giuliano govori valjda s pogledom prema nebu, misleći na subotu kada će na koncertne daske virskog Trga svetog Jure. Splitski pjevač će zajedno sa sjajnim bendom Diktatori nastaviti adventski program na Viru, a onda će uslijediti božićni koncert Dražena Zečića i doček Nove godine na istom mjestu te u isto vrijeme kada je Giuliano posljednji put nastupio na otoku.

– Neće to u nas – razuvjeravam Giuliana misleći na kišu, onako kako me istim riječima Mimo iz Lozica uvjeravao da 2012. neće biti posljednja godina za čovječanstvo. Predviđanja o kraju svijeta te godine, zasnovana na kalendaru Maja, pokazala su se netočna, ili su možda bila netočna tumačenja njihovog složenog kalendara, a ista je stvar s prognozama ili prognozerima vremena. Ti svojevrsni Maje za vremenske (ne)prilike, za ovu subotu, dakle, predviđaju do 10 stupnjeva Celzija, povećanu vlažnost uz jugozapadnjak od 10 do 15 km/h, ali bez oborina u poslijepodnevnim satima. Baš kako je Mimo kazao.

– Bolje, da se ne upropasti koncert. Na prošlom koncertu na Viru bilo je jako hladno, čak je, ako se ne varam, malo zasniježilo – nadovezuje se splitski estradni as na uvodnu meteorološku temu, a onda je priča polako skliznula u glazbene vode.

– Dobro sam, jako radno u ovo vrijeme. Obaveze su mi kao usred ljeta – kaže pjevač koji je baš famozne 2012. na svojem zadnjem studijskom albumu zaključio kako Sada ima(m) sve. Nešto je ipak ostavio i za Vir.

– Bio je super koncert, veselim se novom nastupu. U odličnoj sam formi, ne samo ja već i grupa Diktatori. Vidimo se u subotu, dolazimo nabrijani. Diktatori sviraju nešto prije, pa onda ja – dodaje čovjek ovjenčan s diskografskom nagradom Porin, glumac koji je tumačio Matiju Gupca i Isusa Krista u rock-operama Gubec-beg i Jesus Christ Superstar, a pojavio se i u nekoliko kadrova mega popularnih Igara prijestolja.

– Znači, prvo Diktatori, pa šećer na kraju? – zezamo ga. – Ha, ha, ne znam za šećer, ali bit će nam lijepo – obećao je Giuliano. Dakle, subota na Viru od 18 sati s programom koji počinje paljenjem četvrte adventske svijeće, pa onda ide koncert Diktatora i Giuliana uz standardnu ponudu virskog zimskog klizališta.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar