Instagram je jučerašnjom nadogradnjom razljutio mnoge

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri na društvenim mrežama i forumima glavna je tema bio Instagram, odnosno njegova nadogradnja mobilne aplikacije koja se, navodno neplanirano, našla na raspolaganju korisnicima.

Priča je počela tako što je redovna nadogradnja Instagramove aplikacije promijenila način kako se kroz tu društvenu mrežu “scrolla”.

Umjesto standardnog klizanja po zaslonu prema gore kako bi se učitao i prikazao dodatni sadržaj, nove verzija aplikacije zahtijevala je od korisnika da tapkaju uz lijevi ili desni rub zaslona kako bi “listali” kroz objave – otprilike onako kako se gledaju “Stories”.

Ovakvo “horizontalno scrollanje” kroz Instagram izazvalo je neviđenu reakciju korisnika. Neki su se odmah zavjetovali da će Instagram obrisati, drugi su tražili način da se vrate na staro, dok su oni najekstremniji izražavali svoj bijes putem Twittera i drugih platformi tvrdeći kako im je “uništen život”, da je ova nadogradnja “nešto najgore na svijetu”, i slično.

U Instagramu su odmah reagirali i povukli nadogradnju. Službeno objašnjenje koje su ponudili kaže kako je bila riječ o grešci zbog koje su neki korisnici dobili “horizontalni feed” umjesto vertikalnoga.

Međutim, mnogi koji živote provode na ovoj društvenoj mreži već su izrazili bojazan da će nekad u budućnosti Instagram zaista prijeći na ovaj novi način rada, što je ponovno izazvalo histeriju.

Ipak, za sada je sve vraćeno na staro pa svi ovisnici o Instagramu mogu mirno spavati, barem do neke sljedeće velike nadogradnje, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...