Kinezi ponudili HNS-u besplatno napraviti stadion za reprezentaciju

Kinezi i dalje žele ulagati u hrvatski nogomet pa su navodno Hrvatskom nogometnom savezu i službeno uputili prijedlog memoranduma o sporazumijevanju.

U memorandumu se obvezuju na izgradnju nacionalnog stadiona u Zagrebu i glavnog kampa Akademije u Rijeci.

“Predlažu osnivanje zajedničke Akademije nogometa u kojoj bi Z-RUN imao 74,9 % vlasničkog udjela, dok bi udio HNS-a bio 25,1 %. Sva ulaganja kineske strane bila bi u novcu, za početak je to 900.000 kuna, dok HNS ni prilikom osnivanja Akademije, a ni kasnije, ne bi morao uložiti ni lipu budući da kineska strana HNS-u priznaje 25,1 % udjela samo na ime znanja i branda”, otkrio je Sportskim novostima nekadašnji hrvatski ministar turizma Ivan Herak koji je zadužen za komunikaciju s kineskim investitorima.

Kineska kompanija Z-RUN spominje se i kao investitor u gradnju Pelješkog mosta. Premda nacionalni stadion namjerava izgraditi bez ulaganja Hrvatskog nogometnog saveza, Z-RUN inzistirao bi na tome da se konstruira na zemljištu koje će nuditi i mogućnost građenja dodatnih kompleksa poput hotela i trgovačkih centara.

“Nemaju nikakvog skrivenog motiva. Kinezi imaju svoje interese, ali puno je veća korist za Hrvatsku”, istaknuo je Ivan Herak i zaključio kako vjeruje u realizaciju projekta, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...