Loše vijesti za Vrsaljka; Nepoželjan je u redovima Intera, vraća se u Atletico

Kratko je trajala druga talijanska avantura Šime Vrsaljka (26). Nažalost, desni bek hrvatske reprezentacije ipak se neće zadržati u redovima Intera iako je ovog ljeta stigao kao jedno od potencijalno najvećih pojačanja.

Podsjetimo, Vrsaljko je preko Lokomotive i Dinama stigao prvo 2013. godine u Genovu, a već je sljedećeg ljeta potpisao za Sassuolo. Tu se afirmirao te je 2016. za čak 17 milijuna eura prodan madridskom Atleticu. I sve je bilo sjajno, Vrsaljko se nakon početnog prilagođavanja ustalio u momčadi Diega Simeonea, a sve je upotpunio izvrsnim igrama u dresu hrvatske reprezentacije.

Ovog je ljeta na SP-u u Rusiji s reprezentacijom uzeo srebro, a potom je i na svoj zahtjev napustio Atletico te otišao na jednogodišnju posudbu u Inter. Vrsaljkova je velika želja povratak u Serie A, to mu se ostvarilo, a uz to je u momčadi sa suigračima iz reprezentacije – Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem.

No, veliki problem Šimi Vrsaljku pričinjava ozljeda koljena koju vuče već neko vrijeme. Radi se o ozljedi medijalnog ligamenta u lijevom koljenu, liječnici su mu predlagali operaciju još dok je bio u Atleticu, no ipak je krenuo s konzervativnim terapijama. Na žalost, problem je i dalje prisutan, Vrsaljko više ne igra nego što igra.

Ove sezone je za Inter od mogućih 14 utakmica u Serie A odigrao tek šest, a od mogućih pet mečeva Lige prvaka nastupio je u samo – jednom!

Zato talijanski mediji najavljuju kako su u Interu već odlučili – s obzirom na Vrsaljkove česte probleme s ozljedama na ljeto neće otkupiti hrvatskog reprezentativca od Atletica! Problem je i velika odšteta, Inter samo ovu sezonu za njega ‘rijiblancosima’ plaća čak šest milijuna eura, a ako bi ga željeli otkupiti… E, taj užitak bi i koštao čak 17 i pol milijuna eura!

Ta je cifra, čak i za bogati klub poput Intera, ipak prevelika. Prvenstveno zbog stanja Vrsaljkova koljena. Da je zdrav, uvjeravaju, problema ne bi uopće bilo. Ovako, čini se kako Šime Vrsaljko već sada može početi spremati stvari i planirati povratak u Madrid, piše tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...