Luka Modrić i Sandra Perković najbolji sportaši Hrvatske, posebno priznanje braći Fantela

Luka Modrić i Sandra Perković najbolji su sportaši Hrvatske za 2018. godinu i izboru Sportski novosti u kojem sudjeluju hrvatski sportski novinari. Luka Modrić je nastavio prikupljati priznanja za svoje sjajne partije ove godine zbog čega je ujedno i proglašen najboljim nogometašem svijeta. Ni izbor (sedmi put) Sandre Perković nije iznenađenje, riječ je o peterostrukoj osvajačici europskog zlata.

– Vjerni sam čitatelj Sportskih novosti još od djetinjstva. Zato bih se zahvalio Sportskim novostima. Velika mi je čast i čestitao bih i svim drugim sportašima i sportašicama na uspjesima i trudu. Svaka nagrada ima svoju draž, za mene je najemotivnije naše srebro. Obitelj mi je najvažnija jer su uvijek uz mene i u onim najtežim trenucima i njima se najviše zahvaljujem. U 2019. ćemo nastaviti onako kako smo stali u 2018. Sad se treba maksimalno fokusirati i ostvariti u najmanju ruke slične rezultate – rekao je kapetan kockastih.

Hrvatska nogometna reprezentacija izabrana je najboljom momčadi, a samostrel reprezentacija najboljom ekipom godine.

Marin Ranteš, hrvatski biciklist slobodnim načinom i osvajač svjetskog kupa u BMX biciklizmu, izabran je za dobitnika fair-play trofeja jer je u utrci Svjetskog kupa svom najvećem konkurentu Loganu Martinu dao kotač sa svog bicikla nakon što je Australcu pukla guma.

Na kraju je Martin zahvaljujući tome osvoji prvo, a Ranteš drugo mjesto. Posebna priznanja primili su Davis Cup reprezentativci, braća Sinković i braća Fantela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...