Medicinski vještak na suđenju: “Bajlo je slomio ruku uslijed pada, ne udarca”, Surać optužen da ga je cipelario ipak nije kriv?

Na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem kapetanu NK Zadra Jakovu Suraću.

Sjetimo, prema prijavi iz lipnja 2018. godine Surać je na Obali kneza Branimira u fizičkom napadu teško ozlijedio Hrvoja Bajla, vlasnika portala Zadar News. Bajlo je nakon incidenta otišao na hitni prijem, gdje je konstatirano da mu je slomljena ruka.

U našem razgovoru sa bivšim nogometašem isti nam je kazao kako se “kune djecom da Bajla nije udarao”, te ispričao: “Sjedio sam u svom automobilu na Branimiru. Pisao sam sms poruke, s prijateljima sam se dogovarao gdje ćemo pogledati utakmicu. Bajlo se naslonio na otvoren prozor sa suvozačeve strane i pitao “Kome piše poruke, krkane?”. Odgovorio sam “Molim?”. Ponovio je. Kada je rekao “Nadam se da u barem pismene”, poludio sam i izašao za njih. Bio sam u šlapama, on je potrčao unatrag, pao na ruku i tada je očito razbio lakat. Istog je trenutka nestao. Meni nije palo napamet da je odjurio na hitnu, a sve kako bi prijavio događaj policiji i inscenirao cijelu pozadinu priče”.

Interesantno, na današnjem suđenju u spis je uvrštena dokumentacija medicinskog vještaka dr. Davora Mayera prema kojoj je Bajlo ruku slomio uslijed pada, ne udarca kako se tvrdi u kaznenoj prijavi.

– Nalaz sudskog vještaka potvrđuje navode Jakova Suraća kako je do ozljede lakta Hrvoja Bajla došlo uslijed pada, a ne uslijed udarca. Točnije, nalaz vještaka demantira tvrdnje Hrvoja Bajla, a potvrđuje vjerodostojnost onoga što je o sukobu govorio Jakov Surać, kazao je nakon suđenja odvjetnik optuženog Andrej Korljan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...