Modrić je najbolji sportaš Balkana, prekinuo Đokovićevu dominaciju

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić pobijedio je u 46. izboru za najboljeg sportaša Balkana, koji tradicionalno organizira Bugarska novinska agencija (BTA), a u kojem je sudjelovala i hrvatska agencija Hina.

Modrić je tek drugi nogometaš koji je osvojio ovu nagradu, a prije njega to je uspjelo još samo legendarnom Bugarinu Hristu Stoičkovu koji ju je osvojio 1994. godine.

Nagrade ne prestaju stizati na adresu kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji je imao ključnu ulogu u osvajanju naslova svjetskog doprvaka s reprezentacijom, kao i u pohodima Real Madrida prema trećem uzastopnom trijumfu u Ligi prvaka i trećem naslovu svjetskog klupskog prvaka zaredom.

Modrić je u ovom izboru pobijedio najboljeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je osvajao nagradu za najboljeg sportaša Balkana pet godina zaredom od 2011. do 2015. Treće mjesto osvojila je najbolja tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije dobio je 75 od mogućih 90 bodova u ovom izboru, u kojem je sudjelovalo devet državnih agencija na prostoru Balkana.

Veznjak Reala je ove godine osvojio Zlatnu loptu France Footballa, FIFA-inu i UEFA-inu nagradu za najboljeg na svijetu, odnosno u Europi, i Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Vrijednim nagradama pridodao je i niz drugih priznanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...