Modrić prozvao Ronalda i Messija: “Nisu fer!”

Luka Modrić, osvajač Zlatne lopte za 2018., osvrnuo se na nedolazak Lionela Messija i Cristiana Ronalda na svečanu dodjelu nagrade za najboljeg nogometaša godine, kojom je ovaj dvojac dominirao prethodno desetljeće.

“Njihov nedolazak nije logičan. Ispada da trofeji imaju važnost i vrijednost samo kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. Ronaldo i Messi dva su fenomena, iznad svih po kvalitetama. Ali ovdje je riječ o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod izbornika, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi u zabludi? Ako ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda treba dati sve trofeje Messiju i Ronaldu dok god budu igrali i ukinuti bilo kakve izbore.” izjavio je u intervjuu za Sportske novosti.

“Nakon svjedočenja u Osijeku razapinjali su me u javnosti, pogotovo mediji, kao da sam ratni zločinac. Najviše mi je smetalo to što kao da se jedva dočekalo da me se zgazi i ispljuje. Što se tiče utaje poreza u Španjolskoj, u našim su me medijima proglasili svjesnim utajivačem poreza, nisu se ni potrudili provjeriti činjenice tog slučaja. Opterećivao me javni linč u Hrvatskoj kao da sam nekoga ubio, kao da se jedva dočekalo da me se blati.”

Otkrio je kada se reprezentacija Hrvatske od gubitničke preobrazila u pobjedničku i koja je tajna uspjeha pod izbornikom Dalićem:

“Protiv Grka u Zagrebu dogodio se klik s navijačima, tu je začeta pobjednička atmosfera Srebrnih. Dalić nas je taktički odlično posložio, a najvažnije je što je stvorio pozitivnu atmosferu i inzistirao na zajedništvu.”

S obzirom da je napunio 33 godine, a Mandžukić, Subašić i Ćorluka su se oprostili od reprezentacije, nameće se pitanje razmišlja li o umirovljenju u nacionalnoj momčadi, čiji je kapetan?

“Igrat ću za Hrvatsku s istim žarom kao i prvog dana sve dok me izbornik treba, a na visokoj razini igra se i do 38. godine.”

Ljetos je bio izgledan njegov odlazak iz Reala u Inter, a istu priču ovih dana opet su aktualizirali vodeći talijanski sportski mediji?

“Perez mi je ljetos odmah kazao: ‘Izbaci si iz glave iti pomisao da bi otišao iz Reala, nema teorije da te pustimo.’ Ugovor s Realom ću odraditi do kraja, dakle do 2020.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...