Na 14. Škrapingu se očekuje dolazak 1.500 natjecatelja, idući dan Škrapić za mališane

U Domu županije, zamjenik župana Šime Mršić zajedno sa načelnikom Općine Tkon Goranom Mušćetom i suradnicima, u srijedu, 12. prosinca 2018. predstavili su i najavili sportsko-turističku manifestaciju „Škraping Tkon – otok Pašman 2019.“ koja će se održati 9. ožujka 2019. sa startom u Tkonu.

Škraping – međunarodna treking & trail utrka kombinacija je snalaženja u prirodi, skakanja, trčanja i penjanja po atraktivnom otočnom terenu. Manifestacija Škraping održava se svake godine tijekom ožujka, a naziv je dobio po škrapama, oštrom otočkom kamenju.

U sljedećem 14. Škrapingu očekuje se još veći odaziv te dolazak preko 1.500 natjecatelja. Jedan od najpopularnijih pratećih programa Škrapinga svakako je Sajam otočnih proizvoda. 10. sajam otočnih proizvoda će se po prvi put održati u Škraping centru u Tkonu te će biti otvoren od 8. do 10. ožujka 2019. Dan poslije utrke u nedjelju 10. ožujka 2019. održati će se i dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona, sa temom prijateljstva.

Cilj je mlađim naraštajima prenijeti ljubav prema prirodi, zdravom životu, ekologiji i očuvanju okoliša. Očekuje se 150 malih škrapera iz 10 vrtića Zadarske županije. Također, cilj Škrapinga je buđenje interesa otočana za sport te podizanje svijesti o prirodnim i ljudskim potencijalima otoka Pašmana.

Otok tako postaje atraktivno mjesto za život i poznata turistička destinacija, u kojoj se potiče održivi razvoj, a gost postaje prijatelj kojeg rado susrećemo i koji je dobrodošao u zajednicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...