Na inicijativu zadarskih obrtnika Tržnica Zadar nabavila 150 jelkica koje su uljepšale cijeli Poluotok

Osim one najveće na Narodnom trgu koja je već postala tradicija, prava je rijetkost bila vidjeti božićne jelke na ulicama stare zadarske gradske jezgre i na Kalelargi. Uz ukrasnu rasvjetu koju svake godine postavlja Grad Zadar, za božićno ruho Poluotoka, barem kad su u pitanju najfrekventnije ulice, uglavnom su bili zaduženi vlasnici ugostiteljskih i poslovnih prostora koji su ukrašenim izlozima, svatko na svoj način, doprinosili osjećaju blagdanskog šušura. Ovo godine, međutim, ta se praksa promijenila i to na najljepši mogući način. Zahvaljujući inicijativi zadarskih obrtnika i gradskom poduzeću Tržnica koja se na ovom, četvrtom izdanju manifestacije Advent u Zadru prvi put uključila u adventski događaj, na najpopularnijim šetnicama povijesne jezgre upravo je postavljeno čak 150 božićnih jelki.

Od ulice Elizabete Kotromanić, preko Široke ulice do Ulice Jurja Bjankinija te od Ulice Madijaveca preko Borellijeve do Ulice Špire Brusine, svakih desetak metara, ispred svakoga izloga postavljena je jedna „živa“ jelkica u pitaru. Tako je na ovom Zadranima omiljenom gradskom potezu, od Trga Petra Zoranića, gdje je centralno mjesto zadarskog Adventa, preko Kalelarge do Foruma i Kampo Kaštela, te ulicama uz zgradu suda prema Pomorskoj školi zavladalo potpuno drukčije, pravo blagdansko ozračje.

– Od zadarskih obrtnika ove je godine došla lijepa ideja da ukrašavanje borića preraste u zajedničku blagdansku akciju. Proveli smo malu anketu među svima koji u ovo zimsko vrijeme rade na Poluotoku i njihov odaziv bio je zaista odličan. Svi su se vrlo rado uključili – kaže direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić. Gradsko poduzeće nabavilo je 150 borića, smreka i jelkica u pitarima koje su stigle s jednog OPG-a iz Kutine, nakon čega su postavljene ispred svakog poslovnog prostora u tri najprometnije ulice na Poluotoku. Onaj najljepši posao, ukrašavanje blagdanskim ruhom, prepušten je samim dućanima. Nakon što je gradska Turistička zajednica ove godine organizirala zajedničko kićenje božićnih jelki u čemu će sudjelovati djeca iz zadarskih vrtića i osnovnih škola, tako je puni doprinos blagdanskom ugođaju i lijepom izgledu grada dale i trgovine na Poluotoku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...