Naš Livaković i kolega Vlašić u najboljim momčadima Europa lige i Lige prvaka

Hrvatski reprezentativci Nikola Vlašić i Dominik Livaković dobili su velika priznanja. Dvojac se našao u idealnoj momčadi igrača do 24 godine u grupnoj fazi Lige prvaka i Europa lige.

Vlašić, koji je zabio za CSKA tri gola (dva Viktoriji Plzen) te srušio Real u Moskvi, čini ofenzivni dio momčadi zajedno s Sanchom (Borussia Dortmund), Arthurom (Barcelona), De Jongom (Ajax)…

“Vlašić je u CSKA na posudbi iz Evertona, Zabio je tri gola i upisao dvije asistencije u ovoj sezoni Lige prvaka i ubrzo se prometnuo u vođu ruske momčadi”, objašnjavaju iz UEFA-e.

I dok je Vlašić u najboljih mladih 11 Lige prvaka, Livaković čuva gol ekipe u Europa ligi. Dinamo je bez poraza osigurao europsko proljeće nakon 49 godina, a drugi vratar reprezentacije sjajno branio protiv Anderlechta, Fenerbahčea i Spartak Trnave, što su u UEFA-i nagradili, prenosi Index.

“Ligaški debi je upisao sa 17 godina, a sad je jedan od kamena temeljaca Dinama koji je u Europi ove sezone upisao samo jedan poraz. Livaković je tri puta sačuvao mrežu čistom u skupini”, navodi UEFA.

Uz Livakovića su u idealnoj momčadi Junior (Betis), Aidoo (Genk), Cisse (Olympiacos), Fornals (Villarreal), Havertz (Leverkusen), Lo Celso (Betis), Gaćinović (Eintracht), Sarr (Rennes), Minamino (Salzburg) i Jović (Eintracht).

Dinamovom golmanu u idealnih 11 društvo prave Argentinac Gio Lo Celso iz Betisa, veznjak Kai Havertz iz Bayer Leverkusena, te najbolji strijelac Bundeslige Luka Jović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...