Nazor uoči Zvezde večeras: “Ova će nam utakmica biti pravi test”

Košarkaši Zadra večeras od 19 sati u sklopu 10. kola ABA lige gostuju u Beogradu kod Crvene Zvezde. Beogradska momčad vodeća je ekipa lige sa svih devet pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva i apsolutni je favorit u ovom susretu. No, kako je Zadar ove sezone već upisao nekoliko važnih pobjeda na strani, na put ide bez izgleda.

– Gostujemo kod najbolje ekipe lige, koja ne zna za poraz i koja je odlično posložena. Igrat ćemo u jednoj košarkaškoj atmosferi, treba se pripremiti što je bolje moguće. Moramo biti maksimalno rasterećeni, ali ipak koncentrirani i borbeni, da se prikažemo u što boljem izdanju.  O Crvenoj Zvezdi ne treba puno pričati, zaista imaju ekstra kvalitetne strance koji rade razliku, dobro su posloženi od strane domaćih igrača. Radujem se ovoj utakmici kao jednom testu, da vidimo gdje je naša momčad u ovom trenutku – istaknuo je u najavi utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Nakon nekoliko dana treniranja s prvom momčadi Zadra ekipi se službeno priključio novi igrač Vladimir Dašić, a još se očekuje prvi pravi nastup Kwamea Vaughna.

– Ovaj trening je s nama Vlado dobro odradio, vodimo ga na put, sigurno da ćemo nastojati njemu otvoriti neki prostor. Vaughn je imao pauzu od sedam mjeseci nakon sezone u Partizanu, do utakmice s Budućnosti nije odigrao službenu utakmicu. Ovih desetak dana mu je dobro došlo da se malo uigra i da se ovu utakmicu prikaže u što boljem svjetlu. Još je rano za donijeti nekakvu ocjenu kada je on u pitanju –  dodao je Nazor.

Kapetan momčadi Šime Špralja nada se dobrom izdanju Zadra u Beogradu.

– Sigurno da je to protivnik koji je za jedan nivo iznad nas, ali ova utakmica nam može dobro doći da budemo motivirani i odigramo rasterećeno. Ako utakmicu shvatimo na pravi način, s takvim protivnikom, mislim da nam može biti neka vrste prekretnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...