Nela Šarić pjeva povodom Adventa u Zadru u atriju palače Cedulin

Ovjenčana brojnim međunarodnim nagradama, zadarska sopranistica Nela Šarić pjeva povodom Adventa u Zadru u atriju palače Cedulin, u petak,  7. prosinca u 20 sati.

Koncert “La donna” pružit će Vam ono što Vašem srcu treba. Biti će to kombinacija triju umjetnosti, različitih glazbenih boja, plesnih pokreta i poetskog izričaja.

Jedinstvena kombinacija umjetnosti svedena pod isti nazivnik – Žena. Žena je bezvremena i svevremena, samozatajna i nesputana.

Uz zadarsku sopranisticu Nelu Šarić i goste, prošetat ćete zajedno kroz život djevojčice, dame, zavodnice, majke i ikone ljubavi.Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, uključujući i glazbeno, Nela je stekla u rodnom Zadru, a 2011. je magistrirala solo pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Cynthije Hansel-Bakić. Operne je uloge dobivala još tijekom studija, a veliko je solističko iskustvo stekla nastupajući uz razne orkestre u nas i u inozemstvu. Dvije je godine učila mlade pjevanju u zadarskoj GŠ Blagoje Bersa, a vokalnu je tehniku stalno usavršavala na seminarima svjetski poznatih umjetnika. Surađivala je s poznatim redateljima i uglednim dirigentom Riccardom Muttijem, sudjelovala u projektima raznih profesionalnih i amaterskih zborova, nastupala s klapama Garofuli i Cesarice, ansamblima Antiphonus i La-Ut, s lutnjistom Edvinom Karamazovim s kojim još uvijek surađuje, pjeva u kvartetu Mystique i Triju Anime.

Prošle je godine odabrana među devet najboljih pjevača na Međunarodnom natjecanju Zinka Milanov, potom je na natjecanju Otto Edelmann u Beču osvojila drugu nagradu žirija te otišla na specijalistički studij pjevanja u Wales gdje je ove godine pobijedila na natjecanju Stuart Burrows International Awards. Ove je godine pobijedila i na natjecanju Riccardo Zandonai u Italiji te, od Tokyo Metropoliten Opera Foundation, kao posebnu nagradu, dobila poziv za gostovanje u Japanu. U toj je, zemlji, i lani pjevala ulogu Musette u operi La Boheme. Uz sve to, nedavno je ušla u finale jednog od najprestižnijih natjecanja u svijetu, International Hans Gabor Belvedere Singing Competition u Moskvi.

Mnoge će Zadrane, nema sumnje, razveseliti najava koncerta Nele Šarić u Zadru.

Ulaz je slobodan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...