NOVI DETALJI Daruvarac nije optužen za ubojstvo jer je kobne noći bio u japankama!?

Majka premlaćene djevojke kaže da je za kvalifikaciju navodno bila presudna činjenica što je zadarski manijak te večeri bio bos.

Darko Kovačević Daruvarac pušten je na slobodu nakon što mu je istekao zakonski maksimum zadržavanja u pritvoru od šest mjeseci. U zadarskim pravosudnim krugovima smatraju da je slučaj od početka na “krivim nogama”. Udarac u meko tkivo, kakvih je te večeri u zadarskom kafiću Chill out bilo više, trebao se okvalificirati kao pokušaj ubojstva, a ne nanošenje teških ozljeda.

Od tih je udaraca djevojka lako mogla umrijeti, smatraju sugovornici Jutarnjeg. Da je odmah optužen za pokušaj ubojstva, prijetila bi mu kazna od najmanje pet godina zatvora. Samim tim, boravak u istražnom zatvoru bio bi mu produljen na najmanje 12 mjeseci.

Majka premlaćene djevojke kaže da je za kvalifikaciju navodno bila presudna činjenica što je zadarski manijak te večeri bio bos. Dok ju je mlatio, japanke je ostavio sa strane. Da je bio u teškoj obući, prenosi majka ono što su joj navodno rekli u tužiteljstvu, bio bi optužen za pokušaj ubojstva.

Zbog nanošenja teških ozljeda i prijetnji smrću tužiteljstvo je za Daruvarca zatražilo kaznu od pet godina i šest mjeseci zatvora, čime bi on, da je ta kazna dosuđena prije nego što je izašao iz istražnog zatvora, bio po presudi odmah smješten “iza rešetaka”. u tužiteljstvu tvrde “učinili smo sve što smo mogli”.

Za očite slabosti u pravosudnom lancu, poput direktnog obraćanja suca Daruvarcu u pritvoru te činjenice da je upravo Daruvarčev odvjetnik ujedno i odvjetnik supruga sutkinje Mitre Meštrović, što je i usporilo suđenje, odgovorni su nadležni predsjednici sudova koji su to trebali zaustaviti u startu, smatraju stručnjaci s kojima je razgovarao Jutarnji.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...