Od ponedjeljka poskupljenje; Za pušače koji puše kutiju na dan veći mjesečni izdatak od 60 kuna

Najjeftinije će cigarete tako koštati 24, a najskuplje 31 kunu. Za pušače koji puše kutiju cigareta na dan, to je mjesečno povećanje od 60 kuna, a na godinu to znači da će za cigarete plaćati 750 kuna više nego do sada.

Iako pušače to, već dobro znamo, neće motivirati da se odreknu cigareta, državni će se proračun podebljati za više od 300 milijuna kuna, no razočarani ministar zdravstva od toga neće profitirati.

Milan Kujundžić već mjesecima lobira za skuplje cigarete i to do pedeset posto – a razlika u cijeni u tom bi slučaju ušla u proračun zdravstva. “Dok sam živ ću se za to zalagati, ne moram biti ministar, nego i obični građanin”, kazao je Kujundžić, prenosi RTL.

Jeftiniji automobili

No kao utjeha, ne pušačima, nego najbogatijima, nove će trošarine, zbog europskih regulativa, od Nove godine ići u prilog autoindustriji. “Ideja ove mjere danas je da se neutralizira to povećanje, potencijalno povećanje cijene automobila obzirom na sustav mjerenja”, kazao je Marić.

Neznatno će tako za dvjestotinjak kuna  pojeftiniti automobili do 150 tisuća kuna, dok će oni najskuplji koštati i do 20 tisuća kuna manje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...