provedena dokazna radnja

Ostaje u zatvoru; Ispitan 32-godišnjak koji je pokušao pregaziti dvojicu policajaca

Arhiva AZD/Ilustracija

U Službi dežurstva Županijskog državnog odvjetništva u Zadru je 2. prosinca 2018. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu dvojice policijskih službenika.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 27. studenog 2018. oko 23.30 sati u Zadru, na Putu Vrela, osobnim automobilom marke BMW požeških registarskih oznaka, nakon što su policijski službenici prišli njegovom vozilu radi identifikacije i zapovjedili mu da izađe iz vozila, naglo vozilom startao prema policijskim službenicima Policijske uprave zadarske u namjeri da ih pregazi. Policijski službenici su izbjegli nalet naglim bacanjem u stranu i skakanjem preko betonskog zida, nakon čega su ispalili više hitaca iz službenog pištolja u pneumatike vozila osumnjičenika ali je osumnjičenik i s probušenim pneumaticima nastavio vožnju i pobjegao s mjesta događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage i prihvatio te osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar