Otkriven lijek protiv mamurluka; Sve što trebate imate u obližnjoj ljekarni

Koliko ste puta sami sebi rekli: ‘Nikad više’ kada vam je jutro nakon pijanstva u glavi tutnjalo? Tomu je kraj…

Kanadski novinar i pisac Shaughnessy Bishop-Stal nakon deset godina “predanog istraživanja”, otkrio je što najbolje liječi mamurluk i o tome napisao knjigu “Hungover: The Morning After and One Man’s Quest for The Curer”.

Prije svega treba definirati vidjeti što je zapravo mamurluk. Bishop-Stal kaže da se mamurluk sastoji od dvije komponente: Dehidracije i umora, prenosi RTL.

Alkohol je dijuretik, što objašnjava podulje redove u barskim WC-ima i nesnosnu žeđ s kojom se budite dan poslije pijanstva. Iako će vas alkohol sedirati i spavat ćete do podne, kada se ustanete osjećate se užasno umorno jer alkohol nije dopustio organizmu da dosegne faze sna u kojima se odmara.

Nakon što je identificirao problem, kanadski stručnjak za pijanstva i mamurluke je potražio rješenje. Isprobao je brojne narodne lijekove i metode i na koncu došao do zaključkla da sve što vam treba kako biste se nakon pijanstva probudili kao novi, se nalazi u obližnjoj ljekarni. Sve što treba imate u obližnjoj ljekarni.

Za prevenciju mamurluka prije odlaska u krevet trebate popiti koktel od sikavice koja će vam spasiti jetra, acetilcisteina (oblika amionkiseline cisteina) koji će ojačati imunitet, vitamine B1, B6 i B12 koji potiču metabolizam i tamjana zbog njegovog antiupalnog učinka.

Nakon raznih koktela koje ćete popiti u baru, prije spavanja popijte Bishop-Stal kotel za mamurluk i već ćete sutra bitikao novi. Autor naglašava – važno je biti dovoljno pribran i sjetiti se popiti spomenuti koktel prije, no što se strovalite u krevet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...