otvorena za posjetitelje do 31.1.

Otvorena 12. izložba fotografija Otočni fotografi; Izraženi motivi brodova, valova, ljudi i otočnog ambijenta

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U prostoru udruge za razvitak hrvatskih otoka Otočni sabor u Zadru 12. 12. 2017. otvorena je 12. izložba fotografija Otočni fotografi. Izloženo je 45 fotografija od 21 autora.

Sudjeluju fotografi: Vladimir Bačić, Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Teofil Dabo, Tomislav Ivanov, Ante Jaša­, Ivo Markulin, Ratko Mavar, Silvio Panović, Robbie Šangulin, te novi u ovoj otočnoj skupini Katarino Dorkin, Božidar Kasal, Marko Longin, Boris Luštica, Nenad Marčev, Ivan Mišlov, Vesna Subotičanec, Aleksandar Tomulić, Mladen Varenina i pozvani gost Nebojša Jeričević iz Žrnova na Korčuli.

Uvodnu besjedu o izložbi i zahvalu sponzorima: Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra i Zajednici tehničke kulture Zadarske županije, kazala je Vesna Benić kantautorica voditeljica programa otvorenja izložbe. Atilo Orović kantautor i pjesnik pjevao je nekoliko svojih pjesama i recitirao je pjesme iz svoje posljednje knjige. Nazočne je pozdravio predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, i zahvalio foto klubu „Kornat“, Kukljica, jer priređuje izložbu u njihovom prostoru, i predložio gostovanje ove izložbe na otocima izvan Zadarske Županije.

Fotograf Silvio Panović u osvrtu o izložbi kazao je: „Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, a malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, regate brodova i slično. Autor Nebojša Jeričević na fotografiji „Zimski san“ prikazao je brodicu uz kuću čija je fasada obložena bijelim žalom, što sliku čini neobičnom i zanimljivom. Posebno se ističe odličan prikaz Ivana Mišlova iz života ribara na fotografiji „Starac i more“ pa smo je stavili na plakat.  Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva brodova, valova mora, ljudi, arhitektura, detalji i otočni ambijent kamena i raslinja. Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih djela, pozivamo autore da se nastave ovako pripremiti i za slijedeću izložbu. Izložbu ćemo nastojati prikazati u još nekim gradovima.

Duško Kraljev, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, naglasio je ustrajan rad foto kluba „Kornat“ koji je njihov član i proglasio je izložbu otvorenom.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 31. 1. 2018. godine.

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar