Planinarka kod Otrića doživjela infarkt, helikopterom hitno prevezena u Split

U srijedu oko 12:20 sati zaprimljena je dojava da je 49-godišnjoj planinarki pozlilo na planinskom vrhu Poštak, koji se nalazi između Gračaca i Knina, u blizini mjesta Otrić.

Odmah po dojavi zemaljska ekipa HGSS Stanice Šibenik ispostave Knin upućuje se na mjesto događaja kao najbliža ekipa toj lokaciji. Prema informacijama s terena radilo se o ženskoj osobi koja se žalila na bolove u prsištu te povremene gubitke svijesti, što su simptomi srčanog udara zbog čega je akcija okarakterizirana kao hitna. Stoga se odmah uputio poziv helikopterskoj komisiji HGSS-a sa zahtjevom za transportom unesrećene osobe. Paralelno s te dvije ekipe kreće i zemaljska ekipa Stanice Zadar. Dolaskom na mjesto događaja zemaljska ekipa obavlja medicinsko zbrinjavanje te po dolasku helikoptera unesrećenu predaju ekipi letača spašavatelja HGSS-a među kojima je i liječnica. Planinarka je preuzeta oko 15:30 sati te je prevezena do splitskog helidroma i dalje vozilom Hitne medicinske pomoći u KBC Firule.

U akciji traganja i spašavanja na terenu sudjelovala su tri člana HGSS-a Šibenik i 5 članova HGSS-a Zadar, dok su u prijevozu helikopterom sudjelovala četiri člana HGSS-a Split.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...