OGORČENI

Policajci: “Protiv Daruvarca smo podnijeli 30, 40 prijava za brojna nedjela”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Zadarski policajci, neslužbeno se može čuti, ogorčeni su na tvrdnje da nisu radili ništa kako bi Darka Kovačevića Daruvarca, koji je glavom 18-godišnjakinje razbio umivaonik u kafiću, ranije smjestili iza rešetaka.

Pogotovo jer su, kako smo čuli od dobro upućenog izvora, protiv njega podnijeli između 30 i 40, što kaznenih što prekršajnih prijava za brojna nedjela. Bilo je tu prometnih prekršaja, vožnje bez vozačke, vandalizma, divljanja, nanošenja teških tjelesnih ozljeda…

– A tko je podnio sve te prijave, ako ne policija? Tko ga je ganjao dok je bježao, tražio dok se skrivao od nas po Zadru?! U svakoj prijavi koju smo protiv njega podnijeli maksimalno smo profesionalno odradili posao. Svakoj je prijavi priložen niz dokaza dovoljan za osudu. Što on i dalje radi na slobodi? To nije pitanje za nas, nego za pravosuđe, to je pitanje koje si i mi postavljamo! A što je najgore, javnosti ne možemo predočiti sve te prijave, jer nam zakon to brani – ne smijemo otkrivati identitet počinitelja – rekao nam je izvor.

Dodaje kako su tvrdnje o tome da Daruvarac po Zadru može raditi što hoće jer je policijski doušnik – apsurdne.

– Toga u Zadru ni u ostatku Hrvatske nema. Zna se što su policijski informatori. Ali ako nama neki od njih dojavi tko je orobio kiosk, to ne znači da on smije krasti, pljačkati, tući i ubijati. Tako je možda u kriminalističkim serijama, ali ne i u Hrvatskoj – decidirano tvrdi naš sugovornik dodajući kako je medijska histerija oko ovog slučaja prevršila svaku mjeru, a u javnosti se pojavljuju različiti spinovi.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar