Policajci: “Protiv Daruvarca smo podnijeli 30, 40 prijava za brojna nedjela”

Zadarski policajci, neslužbeno se može čuti, ogorčeni su na tvrdnje da nisu radili ništa kako bi Darka Kovačevića Daruvarca, koji je glavom 18-godišnjakinje razbio umivaonik u kafiću, ranije smjestili iza rešetaka.

Pogotovo jer su, kako smo čuli od dobro upućenog izvora, protiv njega podnijeli između 30 i 40, što kaznenih što prekršajnih prijava za brojna nedjela. Bilo je tu prometnih prekršaja, vožnje bez vozačke, vandalizma, divljanja, nanošenja teških tjelesnih ozljeda…

– A tko je podnio sve te prijave, ako ne policija? Tko ga je ganjao dok je bježao, tražio dok se skrivao od nas po Zadru?! U svakoj prijavi koju smo protiv njega podnijeli maksimalno smo profesionalno odradili posao. Svakoj je prijavi priložen niz dokaza dovoljan za osudu. Što on i dalje radi na slobodi? To nije pitanje za nas, nego za pravosuđe, to je pitanje koje si i mi postavljamo! A što je najgore, javnosti ne možemo predočiti sve te prijave, jer nam zakon to brani – ne smijemo otkrivati identitet počinitelja – rekao nam je izvor.

Dodaje kako su tvrdnje o tome da Daruvarac po Zadru može raditi što hoće jer je policijski doušnik – apsurdne.

– Toga u Zadru ni u ostatku Hrvatske nema. Zna se što su policijski informatori. Ali ako nama neki od njih dojavi tko je orobio kiosk, to ne znači da on smije krasti, pljačkati, tući i ubijati. Tako je možda u kriminalističkim serijama, ali ne i u Hrvatskoj – decidirano tvrdi naš sugovornik dodajući kako je medijska histerija oko ovog slučaja prevršila svaku mjeru, a u javnosti se pojavljuju različiti spinovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...