Preminuo poznati meteorolog Milan Sijerković

Milan Sijerković, jedan od najpoznatijih hrvatski meteorologa, dugogodišnji suradnik Nove TV i kolumnist portala Dnevnik.hr, preminuo je danas u 84. godini života.

Omiljeni hrvatski meteorolog prvi se put na ekranima pojavio još davne 1968. godine. Tijekom narednih 50 godina, informirao je gledatelje o tome kakvo ih vrijeme očekuje i to na njemu jedinstven način – kroz dosjetljivost, izreke i simpatične komentare kojima je vremensku prognozu učinio jasnijom i zanimljivijom.

Sijerković je pisao za brojne novine te izdao stručno-popularne i druge knjige među kojima su i naslovi ‘Pučko vremenoslovlje’, ‘Hrvatski vremenari’ i ‘Bura goropadnica’, kao i dječje slikovnice u kojima je meteorologiju na edukativan i zabavan način približio najmlađima.

U svom bogatom radnom stažu bilježio je i dvadesetogodišnji rad na PMF-u gdje je neizmjerno uživao prenositi znanje mladim studentima. Upravo je tako većina meteorologa koje danas gledamo na malim ekranima svoje znanje ispekla upravo kod njega.

Njegovu stručnost i iskustvo prepoznalo je i Hrvatsko meteorološko društvo koje ga je nagradilo priznanjem za životno djelo.

Nova TV s velikom se tugom oprašta od svojeg dugogodišnjeg suradnika kojeg će zauvijek pamtiti kao vrhunskog stručnjaka i dragog kolegu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...