Problemi u prometu zbog snažnog vjetra i zimskih uvjeta

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila)., izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Lici i Slavoniji, te na autocestama A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploče, A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Velike Kopanice.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do 15. prosinca na autocesti A1 zbog radova na vijaduktu Drežnik promet teče dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke/Splita). Zatvoren je izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Rijeke/Splita prema Karlovcu, te se vozi obilazno preko čvorova Bosiljevo i Novigrad (državnim cestama DC3 i DC6) prema Karlovcu.

Zimski su uvjeti (promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme) na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Dvosmjerno, jednom stranom kolnika ili uz privremenu regulaciju prometa vozi se na: A1 na vijaduktu Drežnik te između tunela Sveti Rok i odmorišta Jasenice, na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Ludbreg i Varaždin, na Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Cerovlje i Lupoglav te čvora Lupoglav, kao i tunela Učka (vozi se uz privremenu signalizaciju) i na Jadranskoj magistrali (DC8) u Rijeci, od križanja ulice Žrtava fašizma prema Adamićevoj ulici.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...