Pročitajte što su vlasnici kafića govorili majci nakon što joj je pretučena kći

Krešo Bušljeta i Matea Bakmaz, vlasnici kafića Chill Out razgovarali su s majkom pretučene Lorene, Anom u nekoliko navrata. Na prve dvije snimke čuje se kako oboje osuđuju “Daruvarčev” postupak. Nazivaju ga luđakom i psihopatom. Matea je tvrdila da neće svjedočiti za njega te da će iznijeti samo istinu. Te snimke su nastale dan nakon premlaćivanja, prenosi Index.

Mnogo pažnje u javnosti za vrijeme suđenja i posljednjih dana izazvalo je i svjedočenje Matee Bakmaz, vlasnice kafića u kojem se napad dogodio.

Ona je na sudu, kao svjedok pod prisegom, izjavila da nije ništa vidjela. Međutim, u razgovoru s majkom je rekla da je vidjela kako “Daruvarac” mlati dijete.

To dokazuju i snimke razgovora majke s Mateom.

Razgovarala je i s Krešom, koji je priznao da je čistio lokal od krvi. Prenosimo dijelove razgovora:

Krešo: “Nisam spava od sekirancije, nikako nisam spava. Baš sam isekiran, odavno me ništa nije ovako izbacilo iz takta. Niti mi je mater spavala, ni Matea, baš smo isekirani svi. Je on meni prijatelj i sve, al to je moglo biti i moje dite. Ne mogu to pregrmit.

Da mi je to rođeni brat ili otac, nemam riči. To je strašno, muka mi je došla. Ja sam to do 5 ujutro čistia, ali nisam ima snage. Nisam moga spavat cilu noć niti sad mogu spavat od živaca. Pizdarija. Uvik na mene neka pizdarija. Nek zakon sad radi svoje. Gledam pravdu, da mi je rođeni ćaća, ako si napravia, po zasluzi svakome. Za žensku mi je to nepojmljivo, trisnit žensku mi je nepojmljivo.”

Nakon razgovora s Krešom, majka je razgovarala s Mateom. Prenosimo dijelove razgovora:

Matea: “Ma neka ga zatvore za čitav život, neka nikad više ne izađe takva osoba vani. To mogu biti ja, vi, moje dite, bilo ko drugi…

Nisam mislila da je on toliko lud. Ja sam jučer rekla ajmo kući, čim je ona došla. On je očito luđak, on je toliki psihopat, toliki luđak, ja ono u svom onako brutalno nisam vidila da neko muškog onako udari, a kamoli ovo.

Što se nas tiče, ne dolazi u obzir u nikakavu njegovu korist neće svjedočiti. Svjedočiti ćemo samo istinu i ono što je on napravio. Da je moje dite to napravilo, ja ne bi stala na njegovu stranu. Iskreno. Da mi je ne znam tko, nema šanse, a kamoli takva budaletina.

Ono je bio neki luđački pogled. Ono nije bila osoba, ono je bila sotona. Ne znam na čemu je, ali ono treba zatvoriti i ne puštati više nikada.”

Majka ih uskoro opet naziva. Pregledala je snimku premlaćivanja s nadzorne kamere i prijeti tužbom zbog nedjelovanja. Tvrdi kako je netko, nije sigurna tko, na snimci prao suđe dok je “Daruvarac” mlatio njenu kćer.

Prenosimo dijelove razgovora.

Matea: “Ja za njega lagati neću. Predat ćemo snimku i reći istinu što je bilo. Ja lagat za njega neću jer ja se bojim Boga. Ja imam svoje dite i ja ne želim da se to meni vrati. Ja se bojim Boga i ja sam to svime rekla i ja stojim pri tome. I moj Krešo se boji Boga. Moj Krešo je već proživia traumu di je posudia motor prijatelju i di mu je prijatelj ubia jednu curu na motoru. Sad mu je ovaj skoro u kafiću kod nas ubia ovu. On već pije tablete za smirenje, ne može ni on sebi doći. Nama nije svejedno, mi ova dva dana nismo spavali.”

Krešo: “Ja se bojim i za svoj život. Jesmo prijatelji, ali da mi je rođeni brat, ja to nikome ne podržajem.”

Razgovor majke pretučene djevojke s vlasnicom kafića na dan kad ju je Daruvarac prebio:

Razgovor majke pretučene djevojke s vlasnicom kafića nakon svjedočenja u studenom:

Svjedočenje vlasnice kafića

“Daruvarac” je prošli petak pušten na slobodu jer je istekao maksimalan rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Za vrijeme suđenja inzistirao je da Matea Bakmaz, vlasnica kafića u kojem se 13. lipnja dogodio incident, opiše snimku razgovora koju joj je jednom pustio žaleći se na ljubavne probleme, pisao je Zadarski.

U toj snimci koju mu je navodno poslala majka 18-godišnjakinje, čuje se kako ona optužuje kćer za lak moral i tragediju u obitelji.

“Čulo se kako joj majka govori da je mora odvoditi iz hotela jedva punoljetnu. Pokazao mi je i poruke u kojima mu piše da bi njih dvoje po godinama bili bolji par”, rekla je 26-godišnja vlasnica kafića.

Njezin iskaz izazvao je reakciju zastupnika optužbe Igora Vulića koji je rekao kako ga je predočila na način da se ne sjeća ničega protiv optuženog, ali se itekako potrudila 18-godišnjakinju prikazati kao – “kurvu”.

“Poznajem ga iz kafića, a ona dolazi otkad je krenula u srednju školu. Bili su u nekakvoj ljubavnoj vezi. Ona mi je početkom svibnja rekla da je s Darkom. Rekla mi je da ga voli. Krajem svibnja Darko joj je, čula sam, govorio da želi prekinuti. Više puta mi se požalio da ga uhodi i opsjeda. Da je spominjao bombu, zvala bih policiju”, kazala je vlasnica kafića.

Svjedoci opisali da su vlasnici kafića štitili Daruvarca

No prijateljica pretučene koja je također bila u kafiću, prije nekoliko dana je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ispričala svoju stranu priče.

“U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti, a njezin suprug je pojačao muziku. Nisam sama sebe čula koliko je bilo glasno”, ispričala je svjedokinja.

Konobarica Dragana Delić tog je kobnog dana radila u kafiću. Prošli je tjedan progovorila za emisiju Provjereno.

Osjetila je grižnju savjesti, za razliku od ostalih, uključujući, kako kaže, i vlasnike kafića koji su svjedočili manijakalnom činu. Doživjela je psihički slom i završila u bolnici. Kada je čula da bi mogao na slobodu, o svemu je odlučila javno progovoriti.

“Ja sam radila. Ušlo je njih šest-sedam. Njega sam prepoznala, Darka. Uplašila sam se. Čula sam da je prije maltretirao, tih nekoliko dana kad sam došla. Zvala sam odmah šefa da dođe jer mi je ušao u šank i sam uzeo piće”, prisjeća se Dragana.

Bio je u društvu tri djevojke. Njih je isto maltretirao. S 18-godišnjakinjom to nije bio slučaj.

“Nisam ništa mogla napraviti. Onda sam vidjela da je vuče za kosu iz WC-a, u krvi. Doslovno joj je otpadalo s lica. Sve joj se raširilo, to je virilo. Vrištala sam, molila sam Krešu, vlasnika, on je ušao, hodao uokolo”, rekla je Dragana.

Kaže da je vlasnik Krešo Bušljeta upozorio da se ne miješa

Kada je iživljavanje završilo, djevojku su odveli. Dragani su dali njezine stvari da joj odnese. Tamo ju je pokupila hitna.

“Našla sam je preko puta ceste u drugom kafiću gdje sjedi doslovno polumrtva. Nije mogla disati, sva je bila u krvi. Ja sam mislila – da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam”, priča Dragana Delić.

Draganu se kasnije zastrašivalo pozivima. Rekla je kako još pamti riječi “Daruvarca” kad se susrela s njim oči u oči.

“Pogledao me i rekao da tko se s njim igra, gubi glavu”, kazala je svjedokinja Dragana Delić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...