Cestitka_Uskrs

Prvi vikend prosinca temperature će narasti, evo gdje će biti najtoplije

U subotu nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne na zapadu smanjenje naoblake, javlja DHMZ.

U gorskim predjelima može pasti malo snijega ili kiše koja se ledi u dodiru s hladnim tlom. Na Jadranu će slabe kiše biti većinom na otocima te na jugu Dalmacije, češće od sredine dana.

Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu i umjeren istočni i jugo, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 0 do 5 na kopnu te od 10 do 14 °C na Jadranu.

U prvom dijelu dana će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne.

Ujutro će, osobito u unutrašnjosti Hrvatske, biti hladno pa je potrebna adekvatna zaštita.

Tijekom dana će doći do pogoršanja biometeoroloških prilika što kod meteoropata i kroničnih bolesnika može uzrokovati tegobe. Moguće su poteškoće sa snom u noći sa subote na nedjelju.

Nedjelja će biti također promjenjivo oblačna, ali uz sunčana razdoblja i osjetno toplija. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice može pasti malo kiše.

Vjetar na kopnu bit će slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, a na Jadranu jugo koje će na sjevernom dijelu okretati na jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna kretat će se od 5 do 10 na kopnu te između 12 i 16 °C na Jadranu.

Osjetan porast temperature nastavit će se i početkom tjedna. Na Jadranu će biti povremene kiše, češće u ponedjeljak i u noći na utorak. Slabe kiše bit će povremeno i u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre, a početkom tjedna i drugdje na kopnu.

U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren jugozapadnjak, dok je u utorak uz slab vjetar mjestimice moguća i magla. Na Jadranu uglavnom umjereno jugo i jugozapadni vjetar koji će u utorak okrenuti na slab sjeverozapadni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...