Sindikat izborio veće plaće za 70 posto radnika Vodovoda, rastu od 600 do 1000 kuna

Nakon višemjesečnih pregovora predstavnika Ureda SSSH Zadar, Podružnice SSKH Vodovod d.o.o. i Radničkog vijeća s upravom zadarskog Vodovoda, postignut je dogovor da će oko 200 radnika te gradske komunalne tvrtke imati veću plaću u prosjeku od 600 do 1000 kuna, izvijestio je u četvrtak u Zadru na konferenciji za novinare Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH.

“Sindikat je ostvario jedan od svojih ciljeva da se za oko 70 posto radnika povećaju plaće. Uspjeli smo se izboriti za pravilnu sistematizaciju radnih mjesta, uspostavili dijalog s direktorom Tomislavom Matekom, a uz to radnicima će se isplatiti božićnice u visini 1000 kuna te dodaci za djecu u iznosu od 600 kuna po djetetu, kazao je Uranija.

Naglasio je da je velik dio zahtjeva ostvaren, ali i da sindikat na ovome neće stati. Nastavit će se borba za još bolje uvjete radnika Vodovoda te će se tražiti povećanje plaća i za ostalih 30 posto radnika te povećanje drugih materijalnih naknada, bolje uvjete rada i potpisivanje kolektivnog ugovora u boljem ozračju nego što je to bilo prije.

Marica Iglić, glavna sindikalna povjerenica Vodovoda, i Josip Gospić, predsjednik Radničkog vijeća, zahvalili su gradonačelniku Zadra Branku Dukiću, pročelniku UO za komunalne djelatnosti i predsjedniku Nadzornog odbora Vodovoda Robertinu Dujeli, te predstavnicima sindikata i braniteljima koji su sudjelovali u procesu pregovaranja za poboljšanje materijalnih prava većine radnika gradskog Vodovoda.

Sinidkat i radnici ljetos su provjedovali upozoravajući da radnici imaju niske plaće iako tvrtka i proteklih i ove godine dobro posluje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...