Sindikat prometa; Napadi na autobuse se ponavljaju, bacaju kante s bojom na staklo vozača, tragedija je pitanje dana

Nakon napada na autobus Liburnije kod Pakoštana, podružnica Sindikata prometa i veza uputila je priopćenje.

Kažu da ovo nije izoliran slučaj.

Prenosimo ga u cijelosti.

Povodom nedavnog napada koji se dogodio u četvrtak, 28.11.2018. oko 21 sat, na autobus Liburnije, na relaciji Zadar – Pakoštane, obavještavamo Vas da ćemo o tome obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo, te podignuti kaznene prijave protiv počinitelja zbog ugrožavanja života i zdravlja ljudi, te oštećenja tuđe imovine.

Naime, ovo nije izoliran napad ovakve vrste koji se dogodio na spomenutoj relaciji.

U posljednjem slučaju na autobus koji se kretao, bačena je kanta boje na vjetrobransko staklo vozača, i samo pukom srećom i prisebnošću vozača izbjegnuta je tragedija. Apeliramo na policiju i institucije da pronađu i na primjeren način kaznu počinitelje, jer ponavljamo ovo nije izolirani slučaj. Autobusi se redovno kamenuju, a u tri slučaja je korištena boja na gore naveden način.

U slučaju ponavljanja ovakvih i sličnih situacija, sindikat će organizirati prosvjed. Za vrijeme prosvjeda obustavit će se prigradski i gradski javni prijevoz, sve u cilju zaštite putnika, vozača i imovine.

Sindikalni povjerenik Marin Sikirić

Sjetimo, u četvrtak oko 21 sat u Pakoštanima na državnoj cesti D-8, nepoznate osobe su na autobus u vlasništvu poduzeća Liburnija bacile kantu s bojom, dvije plastične boce i kamen.

Tom prilikom u autobusu se nalazio vozač i šest putnika koji nisu ozlijeđeni, a na autobusu je nastala materijalna šteta.

U tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja u sklopu kojeg je izvršen očevid na mjestu događaja, a prostorijama policije se nalaze osobe koje se dovode u svezu s ovim događajem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...