Stiže nova promjena vremena, evo što nas očekuje za prednovogodišnji vikend

U srijedu su se nad našim krajevima izmjenjivala sunčana i ona manje sunčana razdoblja: bilo je i jake bure, no uglavnom je bilo i ugodno. Pet i šest stupnjeva u kopnenom dijelu i desetak, odnosno 12 na Jadranu. Najtoplije je bilo na našem jugu.

Slično vrijeme zadržat će se i idućih nekoliko dana, s tim da će u četvrtak biti još malo toplije i ugodnije: bit će i sunca, a sve skupa možemo reći i kako će ovakvo vrijeme i dalje dosta povoljno utjecati na naše zdravlje i raspoloženje.

Taman za kraj godine, da je ispratimo sretno i veselo, al nek iduća isto bude bolja.

Nad našim dijelom Europe zadržava se polje visokog tlaka, anticiklona koja se sa središta kontinenta sad već raširila i na Sredozemlje. Nosi nam lijepo vrijeme.

Ujutro stabilno

U četvrtak ujutro, slično kao i u srijedu – stabilno, u kopnenom dijelu zemlje uglavnom djelomice sunčano, na Jadranu i pretežno vedro.

Ponegdje je pritom, češće u unutrašnjosti, moguća i magla ili barem sumaglica. Prema istoku, u Slavoniji, Baranji i Srijemu, ali i na Jadranu puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Uz obalu mjestimice bura. Jutarnja temperatura bit će između -5 i nula na kopnu te od 3 do 7 stupnjeva na Jadranu.

Poslijepodne barem djelomice sunčano u većini krajeva

Poslijepodne vrijeme će u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, dakle, barem dijelom vedro, bez vjetra i uz temperaturu između 5 i 7 stupnjeva.

Slično, možda malo i toplije u Slavoniji, no kako će ovdje biti nešto sjeverozapadnog vjetra, osjet hladnoće će biti tu negdje kao i na zapadu. Na istoku sutra isto djelomice sunčano.

Na sjevernom Jadranu prevladavat će vedro, uz tek malu ili povremeno umjerenu naoblaku. Promjenjivije u gorju, no i ovdje će sutra biti sunca.

Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 10 do 13 stupnjeva. U gorskoj Hrvatskoj između 2 i 6.

I Dalmaciju očekuje pretežno sunčano vrijeme. Uz obalu će biti slabe bure, prema otvorenom moru puhat će sjeverozapadnjak. Bit će ugodno uz 10 do 14 stupnjeva u zraku.

Prognoza za sljedeća tri dana

I za vikend će vrijeme biti većinom djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Ujutro ponegdje magla, mraz, temperatura ispod nule, a danju između 5 i 8 stupnjeva, malo hladnije prema kraju razdoblja.

Tek u nedjelju su uz više oblaka mjestimice moguće oborine na granici kiše i snijega.

I na Jadranu će idućih dana biti djelomice sunčano: više oblaka očekuje se za vikend, odnosno u nedjelju kad će biti mogućnosti i za koju kap kiše ponegdje.

Puhat će većinom sjeverozapadnjak, a u subotu i u prvom dijelu nedjelje mjestimice i jaka i vrlo jaka bura. No bit će razmjerno toplo.

Dakle, bez meteorološke drame idućih nekoliko dana. Sunce, koji oblak i temperatura primjerena početku zime, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...