Što nas čeka do kraja tjedna? Na Staru godinu stiže nova promjena vremena

Sljedećih dana uglavnom suho i barem djelomice sunčano, potkraj tjedna uz mogućnost mjestimičnih oborina. Premda će na kopnu biti jutarnjih “minusa”, temperatura zraka bit će oko prosječne za posljednji tjedan u godini, većinom čak i malo viša, javlja HRT.

Sutra – barem djelomice sunčano

“U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će djelomice sunčano, uz slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura između -2 i 0 °C, a najviša dnevna oko 5 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro malo hladnije, uz temperaturu između -4 i -1 °C, dok će danju također biti djelomice sunčano. Uz slab vjetar najviša dnevna temperatura bit će između 4 i 7 °C.

U gorju djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu još manje oblaka. Ujutro, ponajprije uz zapadnu obalu Istre te prema otvorenom moru može biti magle. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutro u gorju i unutrašnjosti Istre hladno uz temperaturu od -5 do -2 °C, a dnevna temperatura u gorju oko 6 °C, na Jadranu od 8 do 11 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, ali će jutro na kopnu biti hladnije. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Do vikenda bez znatnije promjene, a zatim…

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti magle, a u petak u drugom dijelu dana uglavnom na istoku može biti slabih oborina. Malo kiše može pasti i krajem tjedna, a na Staru godinu nije isključena i poneka pahulja snijega, osobito u gorju. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Na Jadranu barem djelomice sunčano. U četvrtak i petak uglavnom na sjevernom dijelu može biti magle i niskih oblaka, a u subotu ponegdje malo kiše. Vjetar će biti slab, u Dalmaciji do umjeren sjeverozapadni, u subotu u okretanju na buru. Temperatura zraka u manjem porastu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...