Stiže nam FMP iz Beograda; Nazor: “Neće se osjećati ugodno na našem terenu!”

Zadrani će u dvorani Krešimira Ćosića, u sklopu 12. kola ABA lige ugostiti košarkaše FMP-a iz Beograda.

Očekuje nas zasigurno zanimljiv ogled, jer Zadrani će u ovoj utakmici, u slučaju pobjede imati mogućnost preuzeti “sredinu” ABA ljestvice i preskočiti upravo FMP na istoj.

Trener Nazor na jutarnjoj konferenciji za medije prokomentirao je:

„Jako respektiram ovu ekipu i zaista nam neće biti lagan zadatak budući da je to mlada ekipa koja igra jako moderno i koja viškom borbenosti, skoka pokriva svoje nedostatke i mi zaista tu moramo imati čvrst odgovor. Ne smije se dogoditi da se oni ugodno osjećaju na našem terenu, posebno od starta trebamo nametnuti defanzivnu agresiju i nastojati kontrolirati skok; te dvije stvari su ključ.

Nazor je također skrenuo pozornost i na sljedeće:

“Budući da se radi o jednoj takvoj ekipi koja će svaku grešku, a najviše što se tiče izgubljenih lopti, kazniti, nameće se neka kontrola ritma igre koja je nedostajala i zadnji put da nas vodi kroz cijelo vrijeme. Ako disciplina nije čista, situacija da se odigra sistem do kraja i da u okviru tog balansa tražimo čistu situaciju, a to će nam dati da se pametno vratimo natrag u obranu. Ima mladih igrača koji igraju izvan obruča, nastoje ostvarivati prednost. Zaista moramo tu biti maksimalno borbeni i koncentrirani. Moramo respektirati protivnika i biti jako fokusirani.”

Luka Božić nadovezao se na trenerove riječi i kratko prokomentirao uoči utakmice:

“Očekuje nas izuzetno važna utakmica, ukoliko nametnemo svoj ritam igre sa puno kvalitetnih dodavanja, ekstra pasovima ispod koša i uspijemo dominirati u skoku što je moguće više, smatram da vrlo brzo možemo prelomiti utakmicu u našu korist.

Naravno FMP je uvijek u stanju pružiti i više nego dobar otpor i biti će ovo jedna jako dobra utakmica, vjerujem u našu korist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...