Tjedna prognoza; Očekuje nas pad temperatura i sve hladnije vrijeme

Nakon iznadprosječno toplog prošlog tjedna, jučer smo ušli u jedan koji će malo više nalikovati zimi, nešto prije njenog službenog, kalendarskog početka koji nastupa krajem idućeg tjedna. U svakom slučaju, već u ponedjeljak bilo je malo hladnije nego prethodnog dana, a taj će se trend nastaviti i idućih dana. Novom destabilizacijom atmosfere, osobito u drugoj polovini tjedna, povremeno će biti i oborina – kojih i koliko? Više u nastavku teksta…

Pad temperature na kopnu nastavlja se od srijede do vikenda. Na zapadu će u srijedu biti još sunčanih razdoblja, dok u Slavoniji i Baranji može pasti malo snijega, uglavnom ujutro. U četvrtak i petak posvuda oblačnije, pa raste i vjerojatnost za oborine. S obzirom na nisku temperaturu, to će uglavnom biti snijeg. Više će ga biti u Lici i Gorskom kotaru gdje će se stvarati snježni pokrivač, a manje u nizinama unutrašnjosti no i tamo je lokalno moguć tanji pokrivač, osobito u petak poslijepodne. Prognoza za vikend još uvijek nije pouzdana, pa treba pričekati još koji dan, no i tada postoji mogućnost za snijeg!

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Na obali će u srijedu još biti pretežno sunčano. Tek će se kasno poslijepodne naoblačiti, pa navečer može biti malo kiše. Ona će češće padati u četvrtak i petak kad će biti pretežno oblačno i hladnije. Tih će se dana izmjenjivati jugo, levant i bura koji će puhati umjereno do jako. Što se tiče vikenda, vrijedi slično kao i za unutrašnjost da prognoza još nije sasvim sigurna, no vjerojatnije je da će biti malo toplije, u subotu uz kišu.

ZNAČI…

Temperatura će se idućih dana postupno spuštati. U utorak i srijedu će, slično kao i danas, ostati uglavnom suho, tek rijetko gdje uz malo kiše, na kopnu i snijega. Pred vikend će biti oblačnije, pa raste i mogućnost za oborine, na Jadranu kišu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije snijeg, a malo snijega moguće je i u nizinama kopna. Što nam donosi vikend, još nije sasvim sigurno. Naime, meteorološki modeli, naš osnovni alat za rad, još uvijek se dosta razilaze u svojim proračunima, no čini da će ipak pobijediti zatopljenje, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...