Tolle: “Čovjek koji ima 40 kaznenih i prekršajnih djela šeće slobodan Zadrom”

Neva Tolle iz Autonomne ženske kuće Zagreb istaknula je da su hrvatske institucije u slučaju premlaćivanja 18-godišnjakinje u Zadru zakazale obzirom da je optuženi Darko Kovačević Daruvarac u petak izašao na slobodu s koje će se ubuduće i braniti.

– Gotovo ju je ubio. Ne pretukao, ubio! Čovjek koji navodno ima 40 kaznenih i prekršajnih djela i koji je dan prije premlaćivanja obećao da će ubiti cijelu njezinu obitelj šeće slobodan. Tko će ih zaštiti? Ja ne vjerujem da će ih zadarska policija zaštiti kao što bi trebali. Oni bi trebalo konstantno biti njoj i njezinoj obitelji u pratnji. Ovo je doista skandalozno i nedopustivo. Ne mogu doći k sebi od šoka – ispričala je Tolle za N1.

– Sud u Zadru je kompromitiran, to nije novost. Suditi takvoj osobi za takvo djelo u toj sredini… Mogu samo postaviti pitanje zašto je to suđenje bilo u Zadru – upitala je Tolle te dodala kako je puno stvari u cijelom procesu krenulo krivo.

– Djevojku sud stalno traumatizira i retraumatizira kad ju poziva na svjedočenje. Inače se koristi video-link. Žrtva se na taj način manje traumatizira. Ako sud u Zadru tako radi, onda su ili suci tamo nekompetentni, a ako je tako neka idu prodavati krumpire na plac. No, ako nisu nekompetentni, onda mi to miriši na korupciju – komentirala je Tolle.

Istaknula je kako se ovaj slučaj trebao voditi u Rijeci ili Zagrebu gdje su, prema njezinom mišljenju, sudovi bolji, a zamjera i odluku da slučaj vodi sutkinja koja se u svojoj karijeri bavila prekršajnim djelima, a ne kaznenima. Tvrdi i kako je slučaj mogao uzeti bilo koji drugi, iskusniji sudac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...